7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Fuhuş çetesi çökertildi

Konya polisi, 6 ay süren takip sonucu yurt dışından fuhuş için getirildiği iddia edilen 20 yabancı uyruklu kadın ile kadınlara fuhuş yaptıran çete üyesi 17 kişiyi gözaltına aldı. Kadınların liderlik yaptığı şebekenin yabancı kadınları Konya'ya getirmek için 50 bin dolardan fazla para ödediği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, yurtdışında bazı kişilerin hesabına 50 bin dolardan fazla para gönderildiğini ve karşılığında Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Ermenistan ile Azerbaycan'dan 20'den fazla kadının geldiğini tespit etti. Kadınları takibe alan Ahlak Bürosu dedektifleri, bazen piyango satıcısı bazen de barlarda müşteri kılığında araştırma yaptı. Yabancı uyruklu kadınların fuhuş şebekesine bağlı çalıştığını belirleyen polis, ticari taksiyle müşteriye giden kadınları kiralık otomobille takip etti.

6 ay süren çalışmaların ardından polis çok sayıda ev, villa ve otellere eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda farklı ülkelerden gelen ve fuhuş yapan toplam 20 kadın ile fuhuş şebekesinde yer alan 6'sı kadın 17 kişi olmak üzere toplam 37 kişi gözaltına alındı. Şebekeye liderlik yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu Sevinj M., Samira S. ve Marina K.'nin, şebeke üyesi diğer kadınlarla para karşılığı getirdikleri yabancı uyruklu diğer kadınlara fuhuş
yapacakları kişileri ayarladıkları ve erkekleri ise aracılıkta kullandıkları iddia edildi.

Bu arada, Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Ermenistan ile Azerbaycan'dan getirildikleri belirlenen kadınların çoğunluğunun üniversite mezunu olduğu ve öğretmenlik, çocuk bakıcılığı ile mimarlık yaptıkları belirlendi. Kadınların kendi ülkelerinde aylık 100 ile 200 dolar arasında maaşla çalıştıkları, fuhuştan ise gecede 500 dolar kazandıkları öğrenildi. Yılbaşı gecesi ise kadınların bin dolardan iş adamlarına pazarlandığı iddia edildi.
Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu 20 kadından birinde frengi hastalığı çıkarken, yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edildi. Şebeke üyesi 6'sı kadın 17 kişi ise bugün sabah erken saatlerde Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?