4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Haberi olmadan eşinden boşandı

KONYALI çiçekçi 35 yaşındaki Mehmet Tuğlucan, sahte vekaletnameyle haberi olmadan eşi 1 çocuk annesi 32 yaşındaki Sevda'dan boşandı.

Muhasebeci Sevda Tuğlucan, kaybolan nüfus cüzdanının yenisini çıkartmak için gittiği Seyhan Nüfus Müdürlüğü'nde olayı öğrenip şoke oldu. Sevda Tuğlucan, savcılığa başvurarak eşi Mehmet, noter görevlileri ile boşanma davasını gerçekleştiren avukat Osman Olcay'dan şikayetçi oldu.

Konya'daki Buse Çiçekçiliğin sahibi Mehmet Tuğlucan'ın eşini, haberi olmadan mahkeme kararıyla boşaması, iddialara göre şöyle gerçekleşti: Muhasebeci Sevda ile çiçekçi Mehmet Tuğlucan 2001'de evlendi. Geçimsizlik nedeniyle Tuğlucan çifti bir süre önce ayrı yaşamaya başladı. Mehmet Tuğlucan, boşanmaya yanaşmadığı iddia edilen eşinden ayrılmak için plan yaptı. Plana göre, Mehmet Tuğlucan, eşinin nüfus cüzdanının kaybolduğu gerekçesiyle mahalle muhtarından nüfus cüzdanı değiştirme belgesi aldı. Bu belgeye eşi ile birlikte çektirdiği nişan fotoğrafındaki resmini vesikalık şekilde kesip yapıştırdı. Daha sonra yanında henüz kimliği belirlenemeyen bir kadınla Seyhan Nüfus Müdürlüğü'ne giderek eşi adına yeni bir nüfus cüzdanı çıkarttı. Buradan eşi olarak tanıttığı aynı kadınla Adana 3'ncü Noteri'ne giderek eşi tarafından Adana Barosu'na kayıtlı avukat Osman Olcay adına sahte genel vekaletname düzenlettirdi.

Eşinden habersiz adına nüfus cüzdanı ve sahte vekaletname düzenlettiren Mehmet Tuğlucan, bu kez avukat Olcay'a talimat verip eşi Sevda Tuğlucan'ın kendisinden boşanması için 1 Haziran 2004'de Adana 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma davası açtırdı. Mahkeme, Mehmet Tuğlucan'ın yaptığı sahtecilikten habersiz davacı olarak gösterilen Sevda Tuğlucan'ı 8 Temmuz 2004'de eşinden boşadı.

ŞOKE OLDU

Mehmet Tuğlucan eşinden boşanma planını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, muhasebeci Sevda Tuğlucan ise bir iş başvurusu için nüfus kaydı almak için gittiği Seyhan Nüfus Müdürlüğü'nde haberi olmadan eşinden boşandığını öğrenince şoke oldu. Yaptığı araştırma sonunda, eşi Mehmet'in kendisinden boşanmak için sahte belgelerle bu işi yaptığını belirleyerek avukatı aracılığı ile eşi, eşinin yanında bulunan kimliği belirsiz kadın, avukat Olcay ve noter görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sevda Tuğlucan, “Haberim olmadan sahte belgelerle boşanmamı sağlayan eşim ve diğer sorumlulardan şikayetçiyim. Bin yıl düşünsem böyle bir olay aklıma gelmezdi. Bu yapanların cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Levent Budak, Adana 3'üncü Noteri Yazı İşleri Müdürü Türkan Sökmen ile katip Ömer Yıldırım hakkında Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘resmi belgede sahtecilik’ davası açtı. Savcı, 2 noter görevlisi hakkında 3'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Sevda Tuğlucan'ın eşi Mehmet ile avukat Osman Olcay hakkında ise soruşturma başlatıldı. Haklarında dava açılan noter görevlileri ise Savcılık'ta verdikleri ifadelerinde, suçlamayı kabul etmeyerek, “Nüfus cüzdanına göre işlem yaptık'' dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 11:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EFE BİLİK IP: 88.240.152.xxx Tarih : 30.04.2006 09:33:15
Bu iş gerçekten karışık.Değermi böyle sahte belgelerle hanım boşamak.Yazık değilmi bir pis iş yaptın,kaç kişinin başını yaktın.Başı yanacakların suçu sadece senin vekaletini ve boşanmayla ilgili işlerini yapanlar.Noter görevlisi arkadaşlar sizdemi uyanamadınız.Adam Konyalı Adana'da vekaletname yaptırıyor.Adam bir kere şeytana uymuş nereye gitse yaptıracak bu işi.Noterlerde Kriminal Laborutuarı değillerki böyle pis iş yapan insanları ortaya çıkarabilsinler.Bu işin sonunda Çiçekçi Vatandaşın yaptığı yanına kar kalır.Olan geride kalanlara olur.YILLARCA MAHKEME KAPILARINDA SÜRÜN DUR.ELİN İ.İ İŞİNİ HALLETSİN SAHTEKARLIKLA SİZLER CEREMESİNİ ÇEKİN.NOTER ÇALIŞANLARININ HAKLARI DERHAL NOTERLER BİRLİĞİNCE GEREKLİ ARAŞTIRILMALARI YAPILARAK KORUNMALIDIR.SAYGILAR