7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Hırsızlar cezaevine, eşyalar sahibine!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 7 ayrı evden hırsızlık yaptığı iddia edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken eşyalar sahiplerine teslim edildi.

Beyşehir ilçesinde son bir ayda 7 ayrı eve girdiği belirlenen hırsızlık zanlıları Orhan A. (24) ile Ali Ö’nün (28) Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamaları tamamlandı. Hırsızlık olayında ele geçirilen malzemeler ev sahiplerine teslim edilirken, zanlılar Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 2 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beyşehir Kapalı Cezaevine gönderildi. Zanlılardan birinin daha önce de hırsızlık olayına karışması nedeniyle halen davasının sürdüğü bildirildi.

İki farklı adreste çaldıkları ev eşyalarıyla birlikte yakalanan zanlıların son bir ay içerisinde 7 ayrı eve hırsızlık amacıyla girdiği belirlendi. Genelde birinci kattaki evleri tercih ettiği belirtilen zanlıların, balkondan girdikleri ve evlerin elektrik sigortalarını devre dışı bırakarak hırsızlık yaptıkları kaydedildi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada çaldıkları mum, çatal-bıçak takımı, halı, peçete, masa örtüsü, çeyiz malzemesi, çay, otomatik tüfek, çok sayıda elektronik ev eşyası, 4 adet çeyrek altın, bayan çanta ve cüzdanları ele geçirildi. Çalınan çanta ve cüzdanların içerisinde bulunan nakit paraların ise harcandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?