4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Konya'da 30 bin YTL'lik elektronik eşya çalan 10 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Şüphelilerin bir araya geldiği evde 1 adet yalan makinesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, 1 ay önce şüphelendikleri hırsızlıktan sabıkalı şahısları takibe aldı. Yapılan takip sonrasında 20 ayrı hırsızlıktan sabıkalı Abdullah K. (28) ile 7 sabıkası bulunan Sefer K.'nin (31) aynı evde yaşadıkları ve bu evde cezaevinden tanıştıkları 6'sı sabıkalı 8 kişiyle görüştükleri tespit edildi.

Çalışmaları derinleştiren polis ekipleri, şüpheli listesine aldıkları 10 kişi takibe devam etti. Yapılan takip sonrasında tüm şüphelilerin 2 belediye, 1 cami, 6 ev, 6 iş yeri ve 1 adet otomobilden hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri, tüm şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı. İlk önce Sefer K.'yi çaldıkları elektronik eşyalardan 1 adet dizüstü bilgisayarı satarken suçüstü yakalayan polis, et zamanlı yapılan operasyonlarda ise grubun öncülüğünü yaptığı iddia edilen Abdullah K. ile diğer şüphelileri de çeşitli adreslerde yakaladı.

YALAN MAKİNESİ İLE TEST YAPIYORLARMIŞ

Yakalanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada toplam 30 bin YTL değerinde çalıntı elektronik eşya bulundu. Abdullah K. ile Sefer K.'nin birlikte kaldığı ve diğer arkadaşlarıyla zaman zaman görüştüğü evde ise hırsızlık eşyaların dışında 1 adet de yalan makinesi bulundu. Yakalanan 10 kişinin zaman zaman yalan makinesiyle kendilerini test ettikleri iddia edildi. Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu'nda ifadeleri alınan ve ilk başta suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, daha sonra yaptıkları hırsızlık olaylarını itiraf etti. Şüphelilerin son zamanlarda Konya kent merkezinde hırsızlık olayın karışmadığı öğrenilirken, 16 ayrı hırsızlık olayını ilçelerden Beyşehir, Hüyük, Akören, Kadınhanı, Derbent, Seydişehir, Güneysınır ve Çumra'da yaptıklarının belirlendiği öğrenildi.

Sorguları tamamlanan 10 şüpheli bugün sabah saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılarak Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra şüpheliler güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'inin çok sayıda hırsızlıktan sabıkası olduğu, 2'sinin ise sabıkası bulunmadığı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 13:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?