4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kırık far kazayı aydınlattı

Konya'da ciple bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra polisten 27 gün boyunca kaçan şahıslar, polisin çalışması sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 20 Mart 2006 tarihinde saat 20.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Süleyman Şah Mahallesi Beyşehir Caddesi üzerinde, Mithat Gederet (44) ile oğlu Bünyamin Gederet'in (26) bindiği mopede arkadan bir cip çarpıp kaçtı. Kaza sonrası baba ve oğul, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırıldı. Bünyamin Gederet, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 Kaza sonrası olay yerinden kaçan cipin izini süren Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olay yerinde kırılmış far parçası ve otoya ait boya kalıntısı buldu. Bunun üzerine 156 cip üzerinde araştırma yapan polis, sanayiye gelen bu model araçları incelemeye aldı. Bu model araçların farlarının orijinallerinin İstanbul'dan 3 ayda gelebildiğini öğrenen polis, yaptığı çalışmanın ardından kazaya karışan Mesut A. (40) ve eşi Rabia A'yı (23) ciple birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan Mesut A'nın daha önceden çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu ve hakkında arama emri olduğu ortaya çıktı. Mesut A, olay anında aracı eşi Rabia A'nın kullandığını iddia etti. Rabi A. da aracı kendisinin kullandığını öne sürerken, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şüpheli çift, adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?