3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Koca dayağı komaya soktu

Konya'da eşi tarafından eve geç geldiği gerekçesiyle darp edildiği iddia edilen kadın, kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Konya Sanayi Sitesi'nde kaynak ustası olarak çalışan 35 yaşındaki Yakup Atçeken, akşam kendisinden sonra eve gelen eşi 33 yaşındaki Sevda Atçeken'i tekme ve yumruklarda dövdü.

Selçuklu İlçesi, Bosna Hersek Mahallesi, Hizmet Kent Siteleri'nde oturan Yakup Atçeken ile Sevda Atçeken 9 yıl önce tanışıp severek evlendi. Çiftin 8 yaşındaki Bedia ve 4 yaşındaki Ayşenur adını verdikleri kızları dünyaya geldi.

Sanayi Sitesi'nde kaynak ustası olarak çalışan ve zamanla eşi Sevda Atçeken ile tartışmaya başlayan Yakup Atçeken 2 gün önce işten erken çıkarak evine geldi. Gezmeye giden eşinin kendisinden sonra eve gelmesine sinirlenen Yakup Atçeken tartışmaya başladı. Yakup Atçeken, iddiaya göre eşi Sevda'nın “Nerede olduğum seni ilgilendirmez.

İstediğim yere giderim sana hesap vermem” sözlerine sinirlendi. Atçeken eşini tekme, yumruk ve tokatlarla dövmeye başladı. Yaklaşık 10 dakika boyunca eşini döven Yakup Atçeken, kadının bayılması üzerine ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekipleri kanlar içerisinde yerde yatan Sevda Atçeken'i Konya Numune Hastanesi'ne kaldırdı. Vücudunun büyük bölümü dayaktan mosmor olan ve tedavi altına alınan Sevda Atçeken, yoğun bakım ünitesine alınıp, solunum cihazına bağlandı.

Öldüresiye dövdüğü eşiyle birlikte ambulansla hastaneye gelen Yakup Atçeken hastane polisi tarafından gözaltına alındı. Selçuklu Polis Merkezi'ne götürülen Atçeken, “İşten erken ayrılıp eve gittim. Eşimi evde göremeyince çılgına döndüm. Eve geç gelince tartışmaya başladık.

Sonra ona ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum. Eşimi dövdüğüm için çok pişmanım. Bir anlık sinirle oldu” dedi. Atçeken, sorgusunun ardından sevk edildiği Konya Adliyesi'nde nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

Olanlardan habersiz evlerinin bahçesinde oyun oynayan Atçeken çiftinin kızları Bedia ile Ayşenur evlerine gelen gazetecilere anne ve babalarının nerede olduğu ve ne zaman geleceğini sordu.

Anne ve babalarını çok özlediklerini söyleyen 2 kardeşin, olay günü evde yalnız kaldıkları belirtildi. Anne ve babalarının bekleyen ve komşularının baktığı 2 kardeşin Çocukları Koruma Şubesi tarafından koruma altına alınmasına karar verildi. Polis, 2 küçük kızın yakınlarına ulaşılamazsa Çocuk Yuvası'na teslim edileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 13:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?