3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kocaman'dan açıklamalar

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman düzenlediği basın toplantısıyla ligi ve takımının son durumunu değerlendirdi.

Atatürk Stadyumu'nda düzenlediği toplantıda ilk yarıdaki kadro zenginliği ve güçlerinden yoksun olduklarını ifade eden Kocaman, "Bunun yansımaları sadece sonuçlar açısından olmadı. İlk yarıdaki 17 maçta 5 mağlubiyetimiz var. İkinci yarıdaki 7 maçta 4 galibiyetimiz var. İlk yarıda yediğimiz gol sayısı 18 tane ki bunların içerisinde 73. dakikadan sonra Fenerbahçe maçında yediğimiz 4 gol ile Gaziantepspor maçının 88. ve 89. dakikalarında bir anlık gafletten dolayı yediğimiz 2 gol var. Takımımın özellikle rakibe pozisyon vermemekte ve gol yememekteki zorluğunu belirtmek için bunları da belirtmek istiyorum.

İkinci yarıya baktığımız zaman 7 maçta 15 gol yemişiz. Bu 15 golün de 13 tanesi sadece 3 maçta gelmiş. Fenerbahçe, Denizlispor ve Gençlerbirliği maçları. İki tabloyu yan yana getirdiğimiz zaman şu andaki tablo antrenör olarak ve futbola bakış açım olarak sevmediğim bir tablo. Kamuoyu nasıl değerlendirirse değerlendirsin, sevmediğim bir tablo. Çünkü çok gol yiyen bir takım, çok kolay çözülen bir takım var" dedi.

Zafer Demir'in kadro dışı bırakılması hakkında da konuşan Kocaman, "Takım kaptanı olan kişilerin, takım disiplini konusundaki olaylara daha fazla uyması gerek diye düşünüyorum. Bunu Yasin için, Zafer için, Ümit için de söyleyebilirim. Onlara büyük yetkiler vermiş bir insanım. Bununla beraber onlardan istediğim tek bir şey vardı. Bundan sonra da isteyeceğim şey şu. Öncelikle takımın istediği şeyleri yerine getireceksiniz, ondan sonra da arkadaşlarınızı ikaz edeceksiniz. Onların olmadığı durumlarda da devreye ben gireceğim. Bu konuda ufak tefek sorunlar olduğu için böyle bir tasarrufta bulundum. Doğru mu yanlış mı? Doğruysa, bunun ceremesini görecek olan hem benim hem de Konyaspor kulübüdür. Yanlış bir kararsa da bunun sorumluluğu ve ceremesi tamamen bana aittir" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe maçının futbol hayatındaki en ağır gecelerden birisi olduğunu belirten Aykut Kocaman, "Şunu çok net ve rahat söyleyebilirim. Bundan sonraki 10 maçı 5-0 kazansak da, 5-0 kaybetsek de futbolda bunların olabileceğini, doğru bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerektiğini söyleyebilen bir insanım. Beni sonuçlar bozmaz.

Beni bozan takımımın bu kadar çözülmüş halde olmasıydı. Bu çok moral bozucuydu. Önümüzdeki haftalara baktığımız zaman çözmemiz gereken bir sorun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 19:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?