3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Konya polisinden "Nokta" operasyonu

Konya merkez ve Ereğli İlçesi'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 kişi gözaltına alınırken, 1.5 kilogram esrar ile yaklaşık 200 kilogram ağırlığında 821 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 6 ay süren çalışmanın ardından Ereğli İlçesi ile Halkapınar İlçesi Seydifakılı Köyü'nde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda tek katlı bir barakanın damı arasında zulalanmış 821 kök kenevir bitkisi ile evde yapılan aramada 1.5 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında kenevirlerin ekildiği evin sahibi ve alıcılarla ilişkisi olduğu tespit edilen S.Y. (61), satıcı ve aracı olan K.K. (57), alıcı ve satıcı M.Y. (55), alıcı ve içici T.S. (45) ve H.H.Ö. (50) adlı şahıslar ile Konya merkezde satıcı ve aracı M.Ö. (50) ve T.T. (60) gözaltına alındı. Zanlılardan M.Y.'nin daha önce aynı suçlardan 5 defa yakalandığı, diğer şahısların da sabıkalarının olduğu öğrenildi. Ele geçirilen esrar ve yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki kenevir bitkisinin piyasa değerinin ise 400 bin YTL civarında olduğu bildirildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun Konya merkez ve Ereğli İlçesi'nde devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 16:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?