4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Konya'da asayiş uygulaması

Konya'da, polisin yaptığı asayiş uygulaması 3. gününe girerken, yapılan aramalarda 1'i kuru sıkı 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet maksat dışı bıçak ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, kimlik ibraz edemeyen 6 kişiye de kabahatler kanunundan işlem yapıldı. 

Gece yapılan, 16 resmi, 10 sivil ekip ve motorize ekiplerin katıldığı asayiş uygulaması, şehrin çeşitli yerlerindeki eğlence mekanlarında yapıldı. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt tarafından yönetilen uygulamada, sivil polis ekiplerinin bir kısmı eğlence mekanlarının içinde bir kısmı da arka çıkış kapılarında görev aldı. Polisler eğlence mekanlarını didik didik ararken, çalışanlar ve müşteriler üst aramasından geçirildi. Eğlence mekanlarına gelen şahıslara ait araçlarda da aramalar yapıldı. Yapılan uygulamada yapılan aramalarda 1'i kuru sıkı 3 ruhsatsız tabanca, 2 kişinin üzerinde sustalı tabir edilen bıçak, ekmek bıçağı ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, kontrollerde kimliklerini ibraz edemeyen 6 kişiye de kabahatler kanunundan işlem yapıldı. Ayrıca uygulamada ruhsatsız çalıştırıldığı tespit edilen 2 işyeri için tutanak tutuldu. 

Üç gündür devam eden asayiş uygulamasında şu ana kadar 1'i kuru sıkı 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 3 adet sustalı tabir edilen bıçak, 1 adet ekmek bıçağı ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Uygulamalarda 2 iş yerinin ruhsatsız çalıştığı tespit edilirken, aranan 1 kişi de yakalandı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 10:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?