3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Konya'da silahlı saldırı

Konya'da iki grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Olay, saat 00.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi Büyük Hizmet Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında daha önce alacak verecek meselesi yüzünden tartışan iki grup, telefonla konuşarak sorunu halletmek için randevulaştı.

Randevu yerine, S.K. (26), A.A. (36) ve Atilla Aksoy (26) 42 KK 154 plakalı otomobille giderken, diğer gruptan Y.B. (22) ve arkadaşları H.Y. (27), M.S. (22) ile E.K. plakası alınamayan bir otomobille geldi. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine kavga etmeye başlayan şahıslardan Y.B. ve arkadaşları, beraberinde getirdikleri pompalı tüfeklerle rastgele ateş ettikten sonra otomobile binerek kaçtı. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralanan S.K. ile A.A. ve ağır yaralan Atilla Aksoy ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Kavga sırasında ateş eden gruptan olan ve saçmaların isabet etmesi sonucu yaralan E.K. de bir otomobille yine aynı hastaneye getirildi. Hastanede ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Silahlı saldırıda ağır yaralanan Atilla Aksoy sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti. Olayın meydana geldiği yerde güvenlik şeridi oluşturan olay inceleme ekipleri, 9 adet boş kovan buldu. Şüphelilerden H.Y'nin daha önce yaraladıkları şahıslarla aynı evde kaldığı ve şahıslar tarafından evden atıldığı iddia edildi.

Cinayet masası ekipleri tarafından üç ayrı yerde düzenlenen operasyonda yakalanan M.S, H.Y. ve Y.B. de Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgularının tamamlanması için polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 16:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?