3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Konya'da tarihi han kültürü canlanıyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin, tarihi İpek Yolu ticaretinde önemli bir yeri olan han ve kervansarayların fonksiyonunu yerine getirecek bir dinlenme parkı yapacağı bildirildi.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Anadolu Selçukluları tarafından ticari yollar üzerinde inşa edilmiş olan konaklama kuruluşlarından han ve kervansarayların o dönemde çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini hatırlatarak, "Konya-Antalya Çevre Yolu üzerinde, Harmancık Mahallesi'nde yapacağımız mola parkı da tarihi hanların gördüğü fonksiyonu ifa edecek.

Konya'dan transit olarak geçecek yolcular, bu güzel mekanda dinlenmiş olacak ve Konya kültürümüzü tanıma fırsatı bulacak. Yaklaşık 23 bin metrekarelik bir alana kuracağımız bu parkı Haziran ayı içinde hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

Altyapı çalışması sürdürülen mola parkında çay bahçesi, yörük obası, şelale havuzu, kameriye, otopark, basketbol-voleybol oyun alanı, çocuk oyun alanları, ahşap kameriyeler, çiçek tarhları, kaya bahçeleri, çalı türü süs bitkileri, oturma grupları, gezinti alanları ve piknik alanları yer alacak.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 15:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?