6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Korsan CD'ye Virüs operasyonu

Konya polisi, düzenlediği "Virüs" operasyonunda, 20 bin adet korsan CD ele geçirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korsan CD sattığı tespit edilen 22 iş yerine baskın yaptı. İş yerlerinde 19 bin adet film, bin adet korsan oyun CD'si ele geçirildi.

Son operasyonda ele geçirilen korsan 20 bin adet CD'yi inceleyen Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, "Polisimiz yaptığı operasyonda 20 bin adet korsan kalitesiz Cd ele geçirdi. Bundan önce de operasyonlarda 90 bin adet korsan yayın ele geçirerek imha etmişti. Bundan sonra bu şekilde çalışmalarımız devam edecek. Bunları kimse almasın bunlar kalitesiz, bozuk ve çoğu Cd'nin içi de boş" dedi.

Emniyet Müdürü Tuzcu, esprili bir şekilde "Batan geminin malları bunlar ama kalitesiz almayın" diye konuştu. CD'ler imha edilmek üzere şubeye götürüldü. İş yeri sahipleri hakkında ifadeleri alındıktan sonra ceza kesildiği öğrenildi. Öte yandan, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay içerisinde toplam 51 operasyon yaptı. Operasyonlarda, korsan CD, korsan kitap ve usulsüz yazılım programları olmak üzere 300 bin YTL değerinde 93 bin adet döküman ele geçirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 17:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?