4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Küçük hırsızlara suçüstü

Konya'da 2 gün önce polis tarafından yakalanan ve yaşı küçük olduğu için serbest bırakılmak zorunda kalınan çocuklar, bu kez Karaman'da bankadan 70 bin YTL ve 10 bin ABD doları çalarken güvenlik kamerasına yakalandı. Olayın ardından 3 küçük hırsız kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, 14 Mart 2006 tarihinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık bürosu ekipleri, bir PTT memurunun çantasını çalmaya çalışan 2 küçük hırsızı yakaladı. 11 ve 14 yaşındaki 2 küçük kız çocuğu hakkında, yaşlarının küçük olmasından dolayı işlem yapılamadı ve çocuklar serbest bırakıldı. Bu arada, dün Karaman'ın İsmet Paşa Caddesi'ndeki İş Bankası Şubesi'ne gelen 11 ila 16 yaşları arasındaki 3 kız çocuğu bankadan 70 bin YTL ve 10 bin ABD dolarını alarak kayıplara karıştı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından polis ve görevliler, güvenlik kamerasındaki görüntüleri izledi. Güvenlik kamerasında bulunan görüntülerde, 3 kızdan biri güvenlik görevlisini masasının önünde oyalarken, bir diğeri gözcülük yapıyor. Kapişonu ile çantası bulunan kız ise görevlilerin çalıştığı tarafa ilerleyerek, paraları aldıktan sonra kaçıyor. Diğer 2 kız çocuğu ise peşinden giderek kayıplara karışıyor.

Güvenlik kamerasına yakalanan 3 küçük kızdan ikisinin daha önce Konya'daki hırsızlık teşebbüse karıştığı, Konya polisi ile Karaman polisinin ortaklaşa çalışması sonucu ortaya çıktı. Polis şimdi hırsızlık yapan 3 küçük kızın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 19:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?