3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

'Küf' operasyonunda şok bilgiler

Konya'da dün yapılan 'Küf' isimli operasyonla ele geçen 17 İBDA-C militanının, Hüyük'teki içkili Alemdar Gazinosu'nun işletmecisi olduğu anlaşıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen İBDA-C (İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi) operasyonunda lider Ali Ekşi'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi yakalandı. 

Örgüt militanlarının Konya Hüyük'te içkili Alemdar Gazinosu'nu işlettikleri ortaya çıktı. Konya Emniyet Müdürlüğü'nün 'adam kaçırma, bazı işyerlerinden haraç alma, silah zoruyla çek ve senet tahsilatı' olaylarına karıştıkları gerekçesiyle örgüt üyeleri hakkında yaptığı teknik takip şok bilgiler ortaya çıkardı. 

Şeriatçı ideolojiyi savunan İBDA-C militanlarının Konya'nın Hüyük ilçesi Yenidoğan mevkiinde içkili Alemdar Gazinosu'nu işlettiği saptanırken, militanların ikisinin telefon görüşmelerinde homoseksüel ilişkiden bahsettikleri anlaşıldı. 

Dün sabaha karşıyapılan 'Küf' adı verilen operasyonda 17 kişi, üç tabanca ve 6 kar maskesiyle birlikte ele geçirildi. Aramalarda çok sayıda çek ve senet ile İstanbul'dan çalındığı anlaşılan 2004 model BMW marka bir otomobil de elde edildi. 

İlde çok sayıda çay ocağı işleten İBDA-C militanlarından 4'ü eskiden de aynı örgüt adına faaliyette bulunmaktan sabıkalı çıktı. 

Zanlıların, 'haraç almak ve tahsilat yapmak' amacıyla üç kişiyi kaçırıp işkence ettiği, çok sayıda sahtecilik ve dolandırıcılık eylemine karıştıkları saptandı.
Sabah
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 05:02:35
Güncelleme :25 Mayıs 2006 Perşembe 05:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esat erkoc IP: 88.226.83.xxx Tarih : 25.05.2006 12:08:36
bu tür haberlerde islama hakaret görüyorum lütfen bu tür sucluları ve suç unsurlarını islamla yan yana anmayın bu resmen islama saygısızlıktır. bu adamların ne şeriatla nede islamla alakaları yok