4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mükerrer oy seçim iptal ettirdi

Beyşehir'e bağlı Aşağı Esence Beldesi'nde, yeni oluşturulan Seyit Harun Veli Mahallesi'nin ilk muhtarını belirleyebilmek için yapılan muhtarlık seçiminde, mükerrer oy kullanıldığı ortaya çıkınca seçim sonuçları iptal edildi.

Aşağı Esence Beldesi'nde Pazar günü yeni oluşturulan Eşrefoğlu ve Seyit Veli Harun mahallelerinin muhtarlarını belirleyebilmek için halk sandık başına gitmiş, yapılan seçim sonucunda Eşrefoğlu Mahallesi'nin muhtarı 164 oyla Süleyman Naz, Seyit Harun Veli Mahallesi'nde ise 181 oy alan ve en yakın rakibine 1 oy fark atan M. Emin Özver olmuştu.

Seçimlerden sonra Seyit Harun Veli Mahallesi'ndeki sonuçlara diğer adaylar tarafından itiraz yapıldı. İtirazı inceleyen Beyşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ise 2 ayrı sandıkta kullanılan oy pusulalarında mükerrer oy tespit etti. Bunun üzerine en yakın rakibine 1 oy fark atarak seçimi kazandığı ilan edilen M. Emin Özver'in muhtarlığı iptal edildi.

Yapılan açıklamada, Seyit Harun Veli Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinin 4 Haziran 2006 tarihinde yenileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 17:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?