3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Polisten 'Altınvuruş'

Konya Emniyeti tarafından düzenlenen Altınvuruş operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 5 tabanca ve 1.5 kilo esrar ele geçirildi.

Konya Emniyeti tarafından 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Altınvuruş operasyonu sürüyor. 5 ayrı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda son göz altılarla birlikte sayının 50'ye ulaştığı belirtiliyor. Çok sayıda polisin 6 ay süren çalışması sonrasında başlatılan operasyonda suç örgütü liderliğini yürüttüğü belirtilen Ejder B'den sonra başka bir organize suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Seyit Mehmet Y'de göz altına alındı. 

Seyit Mehmet Y. ve Ejder B.'nin organize suç işlerinde ortak çalıştıkları ve Sedat Peker'in işlerini yürüttükleri iddia edildi. Polis şahısların ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda 5 adet çeşitli marka ve çapta tabanca ve 1.5 kilo kubar esrar ele geçirdi.

Bu arada operasyonda, ''mallarının yağmalanması ve bazı iştiraklerinin ucuza kapatıldığı'' iddialarıyla gündeme gelen Endüstri Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş da gözaltına alındı.

Altunbaş'ın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ''Sedat Peker ile bağlantılı çalıştıkları ve suç örgütü elebaşı oldukları'' öne sürülen Seyit Mehmet Y. ve Ejder B. ile ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, ''Seyit Mehmet Y'nin Endüstri Holding'in mallarının yağmalanmasına adının karıştığı, Ejder B'nin de bu işlerle bağlantılı olarak çek-senet tahsilatı yaptığı'' iddia ediliyor.

Ayrıca organize suç örgütüne yönelik devam eden operasyon kapsamında Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı bir beldenin belediye başkanının makam odasında yapılan aramada, çok sayıda dinamit bulunduğu öğrenildi.

-ENDÜSTRİ HOLDİNG OLAYI-

Avrupa ülkelerinde çalışan Türk işçilerinden toplanan paralarla kurulan Endüstri Holding'in ''yağmalanması, gümrük müfettişleri ve yeminli murakıplarla işbirliği yapılarak bazı iştiraklerinin bir çete tarafından ucuza kapatılması'' iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında
başlatılan operasyonda, aralarında holdingin eski başkanı Mustafa Ertekin'in de bulunduğu bazı holding çalışanlarıyla, malların yağmalanmasına karışan çıkar amaçlı suç örgütü üyeleri hakkında dava açılmıştı.

Suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Kürşat Yılmaz'ın da holdingteki soyguna engel olmak isteyen işadamlarını tehdit ettiği öne sürülmüş, konuyla ilgili Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, sanıklar Mustafa Ertekin, Mahmut Tuna, Fuat Bekir Duyanoğlu, Fevzi Çalışır, Ali Oymak ve Doğan Oymak'ın 10 bin YTL kefaletle, Abdulmüttalip Kara'nın kefalet olmaksızın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 15:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?