3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Ramazan öncesi kahvehane denetimi

Konya'da, 150 polisin katıldığı asayiş uygulamasında, umuma açık yerlerde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet maksat dışı bıçak, 1 adet sustalı tabir edilen bıçak ele geçirilirken, kontrollerde kimlik ibraz edemeyen 19 kişiye de kabahatler kanunundan işlem yapıldı. 

5. gününe giren asayiş uygulamalarında birahanelere yönelik yapılan aramaların ardından gece saatlerinde 30 ekip 150 personelin katıldığı asayiş uygulamasında, şehrin çeşitli yerlerinde bulunan kahvehanelere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt tarafından yönetilen uygulamada, sivil ve resmi polis ekiplerinin bir kısmı kahvehanelerin içinde bir kısmı da çıkış kapılarında görev aldı. Polisler kahvehaneleri özenle ararken, çalışanlar ve müşteriler üst aramasından geçirildi. Uygulamada kahvehaneden dışarıya çıkmak isterken polis tarafından durdurulan bir şahsın üst aramasında tabanca bulundu. 

Gece geç saatlere kadar devam eden uygulamada toplam 2 adet 7-65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet maksat dışı bıçak, 1 adet sustalı tabir edilen bıçak ele geçirilirken, kontrollerde kimliklerini ibraz edemeyen 19 kişiye de kabahatler kanunundan işlem yapıldı. Ayrıca uygulamada ruhsatsız silah ve maksat dışı kesici alet bulunduran 4 kişi gözlem altına alındı. Şahıslar gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Asayiş Şubesi Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Yapılan asayiş uygulamaların suç önlemeye yönelik olduğunu belirten Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt, "Yapılan uygulamalarda iş yerleri saati geldiğinde kapanıyor ve insanlar suç teşkil edecek davranışlarından caymasını sağlıyoruz. Bu tür uygulamalara kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. 

5. gününe giren asayiş uygulamasında şu ana kadar 1'i kuru sıkı 10 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 4 adet sustalı tabir edilen bıçak, 1 adet ekmek bıçağı,1 adet maksat dışı bıçak ve bir miktar uyuşturucu hap ele geçirildi. Uygulamalarda 2 iş yerinin ruhsatsız çalıştığı tespit edilirken, aranan 1 kişi de yakalandı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 11:32:38
Güncelleme :24 Eylül 2006 Pazar 12:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?