3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Şanslı çiftçi kameraya yakalandı

Konya'da Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nin, bir hastanenin Bağ- Kur'dan alacağı olan 2 milyon 94 bin 273 YTL'yi yanlışlıkla çiftçi 31 yaşındaki Hüseyin Sütçü'nün hesabına geçirmesi günün konusu oldu.

Bugün adliyeye çıkartılacak olan Sütçü'nün önce parayı çektiğini inkar ettiği, ancak ATM'den para çekerken banka güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri kendisine izlettirilince itirafta bulunduğu ortaya çıktı.

Meram İlçesi, Boruktolu Köyü'nde iki katlı evinde eşi Yaşar Sütçü ve iki çocuğu ile yaşayan Hüseyin Sütçü'nün, çevreninin dikkatini çekmemek için kendisine, çocuklarına ve eşine yeni kıyafet bile almadığı, eşinden başka ailesinin hiç birisine paradan bahsetmediği kaydedildi. Organize Suçlar Şubesi tarafından gözaltına alınan Hüseyin Sütçü'nün, dün polise verdiği ilk ifadesinde suçlamaları reddettiği, “Ben kimsenin parasını çekmedim” dediği belirtildi.

Ancak daha sonra polis banka dekontlarını önüne koyup, kendisinin bankaya girmeden her gün Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nin önündeki ATM'den para çektiğine ilişkin bankanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri CD'ye aktarıp, DVD'de izlettirince, Hüseyin Sütçü olayı itiraf etti.

“HER GÜN ÇEKMEYE BAŞLADIM”

Polisteki ifadesinde önce, “Ben o parayı pancar destekleme primi sanıyordum” diyen Hüseyin Sütçü daha sonra ise şunları anlattı:

“Parayı ilk gördüğümde miktarını okuyamadım bile. İçeri girip memurlara sordum, bana hesabında şu kadar milyar var dediler. inanamadım. Günlerce gidip kontrol ettim, parayı geri alırlar mı diye. Ama parayı geri almayı bırakın, her baktığımda paranın miktarı yükseliyordu.

Her gün bankamatik ile 800 YTL'ye kadar para çekilebiliyor. Ben de şeytana uydum çekmeye başladım. 160 Bin YTL'si ile köyden 5 ayrı yerde tarla ve arsa aldım. Bir ay kadar önce yapılan tarım fuarına gittim. Orada sergilenen 90 Bin YTL değerindeki çok beğendiğim en büyük traktörü 30 bin YTL peşin verip, 60 Bin YTL'lik borcunu ise taksite bağlatarak aldım.” Sütçü, ayrıca daha önce küçük olan ahırını genişletip ineklerini çoğalttığını da söyledi.

Bu gün adliyeye çıkartılmadan önce kelepçelenerek Konya Numune Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilen Hüseyin Sütçü'nün, dün yüzündeki şaşkın görüntünün yerini bitkinliğin aldığı görüldü.

EŞİ DE İNKAR ETTİ

Hüseyin Sütçü'nün eşi Yaşar Sütçü, eşinin itiraf ettiğinden habersiz dün gazetecilere ne bankanın, ne hastanenin ne de Bağ- Kur'un mağdur olmadığını ortada bir mağdur varsa kendileri olduğunu ileri sürerek “Mağdur olan biziz. Polis geldi mallarımızın hepsini bağladı. O parayı biz çekmedik. Kimin çektiğini bilmiyoruz. Zaten o kadar paramız olsaydı burda durup, çiftçilik yapmazdık” dedi.

Ziraat Bankası Konya Merkez Şubesi'nin Dr. Faruk Sükan Doğum ve Kadın Hastanesi'nin Bağ- Kur'dan alacağı toplam 2 Milyon, 94 bin 273 YTL'yi, hastanenin 2003 yılında Ziraat Bankası Nalçacı Şubesindeki kapattırdığı hesaba aktardığı, bu hesap numarasının daha sonra Hüseyin Çiftçi'ye verildiği belirlendi. Banka parayı parça parça olarak 1 yıl 4 ay boyunca yanlışlıkla çiftçi Hüseyin Sütçü'nün hesabına yatırdı.

Sütçü'nün, 2 Milyon 94 bin 273 YTL paradan, 194 bin 273 YTL'yi, ATM şubesinden her gün 800 YTL'lik parçalar halinde çektiği ve hesabındaki fazla parayı, ‘yanlışlığın ortaya çıkacağını’ düşünerek bankaya bildirmediği iddia edildi. Sütçü'nün el konulan hesabında bulunan 1 milyon 900 bin YTL ise bloke edildi. 1 yıl 4 ay sonra fark edilen hata, bir aydır Ziraat Bankası, Bağ- Kur ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi muhasebe yetkililerini de birbirine düşürdü.
.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 17:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?