3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sevgi Öz davasında erteleme

Konya'da, 2002 yılında yanlış anestezi yapılması sonucu bitkisel hayata giren Sevgi Öz'ün 4 senedir devam eden davasının bugün görülen duruşması, imza eksikliği ve mahkeme başkanının izinli olması nedeniyle 1 hafta sonraya ertelendi. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sevgi Öz, babası Muammer Öz, annesi Dudu Öz ile anestezi uzmanı Rahime Orhan ve doktor M.S. ile avukatları katıldı. Yaklaşık 5 dakika süren duruşmada baba Muammer Öz, nöbetçi mahkeme başkanına kızının 4 senedir bu halde olduğunu söyleyerek, "Kızım sağlıklı olsaydı bu sene okula başlayacaktı. Verilen ceza ne bizim ne de kamunun vicdanını rahatlatmamıştır. Olaya karışanların en ağır cezayla cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Muammer Öz'ü ve Rahime Orhan'ın avukatlarını dinleyen nöbetçi mahkeme başkanı duruşmayı imza eksikliği ve mahkeme başkanının izinli olması nedeniyle 1 hafta sonraya erteledi. 

Baba Muammer Öz adliye çıkışı eşi Dudu Öz ile birlikte yaptığı açıklamada kızı Sevgi Öz'ün mağduriyetini tüm dünyaya duyurmak istediğini ifade ederek, "Yarası olanlar gocunmaya başladı. Ben kesinlikle Rahime Orhan'ı suçlarcasına basına demeç vermedim. Benim çocuğumu bu hale getirenlerin cezalandırılması yolunda haber yapılması taraftarıyım. Bunun için internet sitesi kurdum. Haber yapılmasından rahatsız olanlar utansın. Ben Rahime Orhan için değil, çocuğumu bu hale getirenlerin cezalandırılması için demeç veriyorum. Bu da gayet doğaldır. Benim çocuğum bitkisel hayatta. Bundan rahatsız olmuşlar. Şimdi duruşma imza eksikliğinden dolayı 1 hafta ertelendi" dedi. 

Davanın tekrar temyize gitmesinden korktukların belirten baba Öz, "Eğer temyize giderse 1-2 yıl daha bekleme süresi ortaya çıkacak. Geç gelen adaletin, adalet olmadığını her seferde dile getirdim. Bu olayda 4'üncü yıl bitti, 5. seneye giriyoruz. Tekrar temyize gitmeden suçluların gereken cezayı almalarını diliyorum" diye konuştu. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada anestezi uzmanı Rahime Orhan, anestezi teknisyeni İlyas Demirci, doktor İ.B. ve M.S. rüşvet alma, dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralamaya sebebiyet verme suçlarından yargılandı. Yargılama sonucunda doktor İ.B. ve M.S. beraat ederken, dikkatsizlik ve tedbirsizlik suçlarından anestezi uzmanı Rahime Orhan'a 6 ay, anestezi teknisyeni İlyas Demirci'ye 3 ay hapis cezası verildi. Rahime Orhan'ın 6 aylık hapis cezası 150 YTL para cezasına çevrilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İlyas Demirci'nin de 3 aylık hapis cezası 70 YTL para cezasına çevrildi.

Kararda, kusurun 8'de 3'ünü anestezi, 8'de 5'ini ise diğer hallerin oluşturduğu belirtildi. Bunun üzerine Muammer Öz, 8'de 5 diğer hallerin açıklanması istemiyle karara itiraz ederek temyize gönderdi. Temyizde ise 18 Haziran 2003 günü görülen duruşmanın tutanağının 3. sayfasının mahkeme başkanı tarafından imzalanmaması nedeniyle dosya incelenmeden CMUK'un 321. maddesi uyarınca bozulmasına karar verilmişti. Bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma imza eksikliği ve mahkeme başkanının izinli olması nedeniyle 1 hafta sonraya ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 15:15:56
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 10:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?