6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu tacirleri esrarla yakalandı

Hatay'dan Konya'ya uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis tarafından 26 kilo esrarla birlikte yakalandı. Son bir ayda 5 operasyon yapan polis, 150 kiloya yakın esrar ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Hatay'dan Konya'ya esrar gönderildiği istihbaratını aldı. İstihbaratı değerlendiren polis, gece Konya-Ereğli karayolunda belirledikleri otomobilin yolunu keserek içinde bulunan Hüseyin K. (51), oğlu Abdulhamit K. (22) ve Mehmet T.'yi gözaltına aldı.

Otomobilde yapılan aramada satışa hazır 1'er kiloluk paketler halinde toplam 26 kilo esrar ele geçirildi. Hırsızlık, gasp ve benzeri suçlardan sabıkalı olan 3 şüpheli, bugün otomobillerinde ele geçirilen 26 kilo esrarla birlikte Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

Narkotik Büro Amirliği ekipleri, son bir ay içerisinde Aksaray ve Ereğli yollarında yaptığı operasyonlarda 10'dan fazla kişiyi gözaltına alırken, 150 kiloya yakın esrar maddesi ele geçirdi. Polis, Konya'ya esrarın en çok Hatay'dan getirildiğini tespit etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 11:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?