4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Vicdansız anne!

Konya'da, annesi tarafından göbek bağı dahi kesilmeden diri diri toprağa gömülen bir günlük bebek, ağlama sesini duyan vatandaşlar tarafından fark edilerek gömüldüğü yerden çıkarılarak ölümden döndü. Hastanede tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenilirken, bebeğin annesi kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. 

İddiaya göre, geçimini dilencilik yaparak sağlayan 3 çocuk annesi Songül V. (27), para karşılığı birlikte olduğu kişilerden biri tarafından 4. çocuğuna hamile kaldı. Hamileliğini 9 ay boyunca yakınlarından gizleyen Songül V, çocuğunu kendi kendine doğurdu. Dünyaya bir kız çocuğu getiren Songül V, ailesinden korktuğu için göbek bağını dahi kesmediği bebeğini merkez Karatay İlçesi Yeni Mahalle'de boş bir arazide çukura diri diri gömerek üstünü toprak ve tezekle örttü. 

Gömüldüğü yerde ağlamaya başlayan bebek, araziden tesadüfen geçen bir vatandaş tarafından fark edildi. Sesin geldiği yeri kazan vatandaşlar, toprağın altındaki bebeği boğulmak üzereyken çıkardı. Haber verilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, bebeği önce Konya Numune Hastanesi'ne, ardından da Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü. 

Tedavi altına alınan bebeğin hayati tehlikesinin bulunduğunu belirten Dr. Nazım Önder, "Bebekte sepsis tabir edilen bir durum var. Bebeğin kolunda ve sırt kısmında morluklar var, sırtındaki morlukların sırtının toprağa gelmesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ayrıca sol gözünden saman parçaları çıkardık, göbeği bağlanmamıştı. İyice temizledikten sonra göbeğini bağladık. Bebeğin tedavisine başladık, gerekli tedaviler tamamlandıktan sonra yuvaya teslim edeceğiz" dedi. 

Olaydan sonra polis, hastaneye bir kadının kanaması nedeniyle geldiği ve kadının oturduğu adresin bebeğin bulunduğu adrese yakınlık göstermesi nedeniyle tespit ettiği Songül V'yi yakalayarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Songül V, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirilerek, göbek bağının uyuşup uyuşmadığının tespiti için muayene edildi.

 Songül V, gazetecileri görünce ağlayarak hastanenin tuvaletine saklandı. Polis tarafından ikna edilen genç kadın, tuvaletten çıktıktan sonra görüntü almak isteyen gazetecilere ayağından çıkardığı terlikle saldırmak istedi. Songül V. sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken, bebeğin babasının kim olduğunu bilmediğini, para karşılığı birlikte olduğu şahıslardan birinin olabileceğini söylediği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 11:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan ors IP: 88.224.243.xxx Tarih : 21.06.2006 21:58:44
Allah böyle vıjdansız annelerın elıne dusurmesın