3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Zümrüt Apartmanı davası

Konya 2. İdare Mahkemesi, çöken Zümrüt Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden Emiroğlu ailesinin açtığı davada, Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesini 128 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti.

Konya'da 2 Şubat 2004'te çöken ve 92 kişinin ölümüne neden olan Zümrüt Apartmanı faciasında oğlu, gelini ve torununu kaybeden Güner ve Ali Emiroğlu çiftçinin, Konya 2. İdare Mahkemesinde açtığı maddi ve manevi tazminat davası sonuçlandı.

Çiftin avukatı Orhan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında Selçuklu Belediyesi aleyhine açtıkları tazminat davasının yaklaşık bir hafta önce sonuçlandığını, ancak gerekçeli kararın ellerine yeni ulaştığını belirtti.
Gerekçeli karara göre, mahkemenin, binanın yıkılmasında kusurlu olduğu gerekçesiyle Selçuklu Belediyesini, Güner ve Ali Emiroğlu'na ayrı ayrı, oğul için 20'şer ve torun için 5'erden 50 bin YTL, daire için ise 78 bin YTL olmak üzere toplam 128 bin YTL tazminat ödemeye mahkum ettiğini belirtti.

Belediyenin kararı temyize götürmemesi durumunda söz konusu tazminatın tahsili için girişimleri başlatacaklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti: “Bu karar, Belediye aleyhine Zümrüt Apartmanı mağdurlarına yönelik verilen 2. tazminat cezası. Daha önce Ufacık ailesinin kazandığı ve halen Danıştayda olan davada talep edilen tazminat bedellerine davanın görüldüğü mahkeme de hükmetmişti. O kararı Konya 1. İdare Mahkemesi vermişti. Konya 2. İdare Mahkemesi ise bu kez manevi tazminat talebimizin ancak yarısına hükmetti. Mahkemenin verdiği tazminat davasını düşük bulduk.”

Özer, açılan diğer davaların da benzer şekilde sonuçlanmaya başlayacağını tahmin ettiğini sözlerine ekledi.








arkadaşıma yolla yazıcı için



Yorumlarınızı Yazınız

Bu haber hakkında henüz yorum yok


En Beğendiğiniz 10 Haber

Lütfen bu haberi değerlendiriniz...

Beğenmedim 1 | 2 | 3 | 4 | 5 Beğendim








Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 13:58:26
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 14:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?