4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Konya'da kuş gribi şüphesi

Konya'nın Ilgın İlçesi'nde bir kişi, Çavuşcu Gölü'nde vurduğu yaban ördeğini yemesinin ardından rahatsızlanması sonucu kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Ilgın İlçesi'nde ikamet eden 27 yaşındaki ismi açıklanmayan bir kişi, geçtiğimiz günlerde Çavuşcu Gölü'nde yaban ördeği vurduktan sonra, evinde iki kez farklı zamanlarda pişirerek yedi. Dün öğleden sonra ateşlenen şahıs, Ilgın Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Şahıs, burada yapılan ilk tetkiklerden sonra "kuş gribi" şüphesi üzerine ambulansla Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Kuş gribi şüphesiyle hastanelerine getirilen hastayla ilgili bilgi veren SÜ Meram Tıp Fakültesi İntaniye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erayman, "Sadece olası bir vaka olarak bildirildi. Bizim yaptığımız testler kuş gribi olduğunu desteklemiyor. Her ihtimale karşı biz yine de hastamızı karantina altında tutuyoruz. Aldığımız numuneler Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildi. Hastamız oradan gelecek olan sonuca kadar olası bir vaka olarak müşahede altında tutulacak. Şu anda karantina tedbirleri uygulanıyor" dedi.

Yaban ördeklerini farklı zamanlarda pişirip yedikten sonra ateş çıkmasının kuş gribi vakasını akla getirdiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Erayman, kendilerine göre hastanın boğaz enfeksiyonu olduğunu ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 15:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?