6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Meram Tıp'ta hasta kabulü durdu

KONYA'daki Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ahmet Özkağnıcı, para sıkıntısı nedeniyle, acil servis dışında hasta kabulünü durdurduklarını söyledi. Prof.Dr. Ahmet Özkağnıcı, “Daha önce 45 günde alamadığımız geri ödemelerin, 15 gün içerisinde yapılacağı söyleniyor. Önceleri 45 günde alamadığımız şimdi 15 günde alacağız. Bu pek de inandırıcı değil” dedi.

Hastane salonunda basın toplantısı yapan Başhekim Prof.Dr. Ahmet Özkağnıcı, yataklı tedavi gören hastaların ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarını hastanelerin karşılamasını sağlayan yeni uygulamada bazı sorunlar görüldüğünü söyledi. Acil hastalar dışındaki vakaların ameliyat ve yatak hizmetlerini erteleme kararı aldıklarını anlatan Prof.Dr. Özkağnıcı şöyle konuştu:
“Yeni yürürlüğe giren, yatan hastaların ilaçlarını hastanelerin temin etmesini sağlayan uygulama, sorunlarımızı artırdı. Geri ödemelerin 15 gün içerisinde yapılacağı söyleniyor. Önceleri 45 günde alamadığımızı, şimdi 15 günde alacağımızın açıklanması pek de inandırıcı değil. Maddi anlamda zaten sıkıntı içerisindeyiz. Devlete yüzde 15 vergi, bilimsel araştırmalar için yüzde 5, yüzde 1 de işletme vergisi ödüyoruz. Maddi sıkıntılar nedeniyle acil dışındaki vakalar, ameliyat ve yatak hizmetlerini erteleme kararı aldık. Hastalara ilaç temin edemez hale geldik. Devlet zamanında para ödemediği için firmalar tekliflerimize de sıcak bakmıyor. Bu nedenle çoğu zaman ihale yoluyla ilaçları alamıyoruz. Bu sorunların çığ gibi büyümemesi için bir an önce önlem alınması gerekiyor.”
Bir hemşirenin 2 yataklı hastaya baktığını, kadro anlamında da sıkıntı yaşadıklarını belirten Başhekim Prof.Dr. Ahmet Özkağnıcı, 611'i kadrolu, 1285 şirket personeli toplam 1896 personelle hizmet vermeye çalıştıklarını, eleman sıkıntısı çektiklerini belirterek şöyle devam etti:
“2007 yılında 482 bin 982 poliklinik, 52 bin 118 klinik, 50 bin 655 hasta tedavisi, 24 bin 591 ameliyatla hizmet verdik. Bin 248 yatak sayımız bütün yıl boyunca yüzde 93 civarında doluydu. Bölgenin en fazla yatak kapasitesine sahip hastanesiyiz yine de yeterli olmuyoruz. Devlet ve Özel hastanelerde tedavi göremeyen ve ameliyat olamayan birçok hasta buraya geliyor. Sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz.”

DHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 12:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?