4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ahmet Şan göreve devam ediyor

Konyaspor'un 9. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Ahmet Şan ve Yönetim Kurulu'nun görevine devam etmesi kararı çıktı. 

Bera Otel'de dün akşam düzenlenen 9. Olağan Genel Kurul'a 268 delege katılırken, mevcut Başkan Ahmet Şan'ın listesi bir kez daha Konyaspor yönetimine geldi. Kongreye AKP Konya Milletvekili Ahmet Işık, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yayla, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Kılıç'ın yanı sıra Konyaspor delegeleri ve davetliler katıldı. Konyaspor tanıtım filminin gösterimiyle başlayan kongre, Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, kendilerini tekrar göreve getiren delegelere teşekkür ederek, Konyaspor'a layık olmaya çalışacaklarını dile getirdi. Konuşmasının ardından tebrikleri kabul eden Başkan Şan ve ekibi, basın mensuplarına poz verdi. Oluşturulan yeni listeye göre Konyaspor'un yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
"Ahmet Şan, Mustafa Yayla, Arif Çelik, Ali Egemen, Veli Kurt, Hasan Dağlı, Memduh Oğuz, Mehmet Bezirci, Mehmet Han Çopur, Güven Öten, Mehmet Üzümcü, Hamdi Bezirci, Yakup Küçük, Hasan Çavuşoğlu, Ahmet Baydar, Celalettin Çakıcı, Kemal Korkmaz, Celal Candan, Ali Kuntoğlu, Hasan Yıldırım, Zeki Çimen, Kamil Akkanat ve Bünyamın Sarıtaş." 

Kongrenin ardından Konyaspor yönetiminden ayrılan isimler ise Zekeriya Mızırak, Musa Arat, Hasan Çiftçi, Abdullah Şanlı ve Davut Ulus oldu.
Kongrenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, delegelerin teveccühünü takdirle karşıladığını ifade ederek, "Kendilerine layık olmaya çalışacağımızı söyledik. Tabii bu ateşten bir gömlek. Süper Lig'de başkanlık yapmak, yönetim kurulu üyeliği yapmak zor. 3 hafta önce bir basın toplantısı düzenlemiştim. O toplantıda, 'Konyaspor yönetimine talip olan varsa ben aday olmayacağım' demiştim. Dün akşam saatlerine kadar bekledik. Dün akşamdan sonra yeni bir liste oluşturarak yönetime takviyeler yaptık. Ben istedim ki başka arkadaşlar bu görevi üstlensin. Ancak o toplantıda ikinci bir cümle daha söylemiştim. O cümlem Konyaspor'un hiç bir zaman sahipsiz kalmayacağıydı. Biz o ikinci cümleyi yerine getirmek için yola çıktık" dedi. 

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın, Ankaraspor ile anlaştığı yolunda çıkan söylentiler ile ilgili de Başkan Şan, "Teknik direktörler gelirler, giderler. Bugüne kadar Konyaspor'a onlarca teknik direktör gelip gitmiştir. Mutlaka bir şeyler düşüneceğiz. İlk iş olarak yönetim kurulumuzu toplayıp, son gelişmeleri değerlendireceğiz. Ama ondan önce görev dağılımını yapmamız gerek. Taraftarlarımız bir şeyi düşünmüyor. Burada kendi evimizdeki bir maçtan sonra bir takım olaylar yaşadık. Bunların hepsi bir bütündür. Aykut Kocaman bundan etkilendi. Kendi aramızdaki konuşmalarda da sözü geçmişti. Kendisiyle son bir defa daha görüşeceğiz. Kongre tarihimiz beliydi ve kendisiyle prensip anlaşmamız vardı. Bunun ne derece makul bir sebeple olduğunu kendisinden öğreneceğiz. Ancak son durum ve gidişat maalesef o noktayı gösteriyor" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Konyaspor kongresi devam ederken Konya'da mahalli yayın yapan bir gazetenin spor muhabiri Mustafa Genç fenalık geçirdi. Otele gelen 112 Acil Servis doktorları tarafından ilk olarak apandisit teşhisi konulan gazeteci, hastaneye kaldırıldı.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 10:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?