4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

El Saka futbolu bırakıyor

Konyaspor'un başarılı defans oyuncusu El Saka, sezon sonunda futbolu bırakacağını söyledi. 

Sekiz sezon önce Türkiye'ye gelen ve son iki sezon Yeşil-beyazlı forma altında kaptanlığa kadar yükselen Mısırlı oyuncu Abdelzaher El Saka, "Artık bu sezonun sonunda ailem için futbolu bırakmak istiyorum" dedi. 

Konyaspor'a geldiği ilk sezonun devre arasında Vestel Manisaspor'a gideceği yönünde haberler çıkan ve sözleşmesi uzatılan El Saka'nın şartları iyileştirilerek sözleşmesi bir yılı opsiyonlu 2008'e kadar uzatılmıştı. 2005-2006 sezonu öncesinde Gençlerbirliği'nden transfer edilen Mısırlı oyuncu, aslında sezon başında futbolu bırakma kararı aldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Sezon başında Nurullah hoca bana ihtiyaçları olduğunu söyleyerek kararımdan vazgeçirdi. Artık bu sezonun sonunda ailem için futbolu bırakmak istiyorum. Ben çok evcimen bir insanım. Antrenmandan eve, evden antrenmana giderim. 22 yaşında evlendim ve ilk defa bu sene çocukların eğitimi sebebiyle onlardan uzak kaldım. Bu da beni radikal kararlar almaya zorluyor. Çocuğun okulu bitiyor, tatile gidiyor ama yanlarında babaları yok. Bunun için bu sezon sonunda futbolu bırakma kararı aldım." 

Konyaspor'da kaptanlığa kadar yükselen Mısırlı futbolcu El Saka, ligde ve kupada şimdiye kadar 62 kez Yeşil-beyazlı formayı giydi, 4 gole imza attı. 


İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 12:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?