3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Diyarbakır hükmen mağlup

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, olaylar sebebiyle tatil edilen Diyarbakırspor-Konyaspor maçında Diyabakırspor'un hükmen 3-0 mağlup sayılmasına karar verdi.

Yönetim Kurulu toplantıda, 26 Şubat 2006 tarihinde oynanan ve 88. dakikada Konyaspor 1-0 öndeyken hakem tarafından tatil edilen Diyarbakırspor-Konyaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen mağlup sayılmasına karar verdi. Bu karşılaşma 3-0 Konyaspor lehine tescil edildi.

Yönetim Kurulu, 5 Mart 2006 tarihinde yapılan ve skor 1-1 iken Tokatspor'un attığı ikinci golün ardından, ilk yarının uzatma dakikalarında hakem tarafından tatil edilen Çubukspor-Tokatspor karşılaşmasında da Çubukspor'un hükmen yenik sayılmasını ve müsabakanın 3-0 Tokatspor lehine tescil edilmesini kararlaştırdı.

26 Şubat 2006 tarihinde Çaykur Rizespor ile Kayserispor arasında yapılan PAF ligi müsabakasında, Görkem İnal isimli amatör futbolcuyu sarı kart cezalısı olmasına karşın oynatan Kayserispor PAF Takımı da Yönetim Kurulu kararıyla hükmen yenik sayıldı. 1-0 Çaykur Rizespor'un galibiyetiyle sonuçlanan bu karşılaşma aynı takım lehine 3-0 tescil edildi. Futbolcu Görkem İnal ile Kayserispor PAF Takımı yöneticisi Şahin Akarsu'nun dosyaları, haklarında işlem yapılması için Disiplin Kurulu'na gönderildi.

Toplantıda ayrıca, federasyon hesaplarının Denetleme Kurulu dışında, uluslararası kariyeri olan bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından denetlenmesini kararlaştırdı. Şeffaf bir mali yapının oluşturulmasını hedefleyen bu çalışma, 3'er aylık ve yıllık periyodlar halinde gerçekleştirilecek.

Yönetim Kurulu, 11 Nisan 2006 tarihinde Bakü'de Azerbaycan'la özel maç oynanmasına, ayrıca Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun talebi üzerine 8 Eylül 2007 tarihindeki Azerbaycan-Ermenistan Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçının Türkiye'de yapılması talebine olumlu yanıt verilmesini karara bağladı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugünkü toplantısında talimatlarla ilgili gündeminde yer alan maddeleri de görüştü. Bu çerçevede Dernekler Yasası'ndaki yeni düzenlemeye parelel olarak, daha önce kulüplerin birleşmesine izin veren talimat maddeleri iptal edildi. Hakem Geliştirme Komisyonu ve Hakem Mentörlüğü iç talimatlarının gerekli prosedür tamamlandıktan sonra yürürlüğe girmesi onaylandı. Milli takımların özel müsabakalarında görev yapan hakemlere maç tazminatı ödenmesi de karara bağlandı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 20:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bahaeddin IP: 160.75.107.xxx Tarih : 16.03.2006 11:03:34
Bu mu adalet? Taraftar sahaya iniyor, yönetici tekme atıyor, İsviçre-Türkiye maçında futbolcular kavga etti diye 6 maç saha kapatma ve seyircisiz maç oynanırken Diyarbakır'a sadece hükmen mağlubiyet veriliyor ise bu federasyonun adaleti yok.