4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İtalyanlar'ın Seydişehir sevdası

İtalyan avcılar Seydişehir’e geldi. Yaklaşık üç senedir Türkiye’ye gelip av sporu yapan 10 İtalyan Seydişehir'de avlandılar.

Türk rehberlerle birlikte avlanıyorlar. En fazla on gün süren avlanma esnasında toplam 4 domuz vurma hakları var. Önceleri devlete domuz başı 100 dolar ödeyen avcılar, şimdi ise ister vursunlar ister vurmasınlar 1200 YTL'yi gözden çıkarmak zorundalar.

3 gündür avlanan İtalyanlar bu güne kadar toplam 10 domuz vurmuşlar. Seydişehir den önce Çonya ve Tekke köyünde avlanan avcılar buralarda 10 domuz vurmuşlar. Bu gün ise Seydişehir’in Bostandere kasabasının yaylalarından elleri boş döndüler. 10 İtalyan ve 20 Türk avcıdan oluşan kafilede 6 köpek bulunuyor. Köpekleri bulundurmalarının sebebi ise domuzları avcılara doğru kovalamalarını sağlamak.

Bu işi il çevre müdürlüğünden izin alarak ve orada bulunan görevlilerle beraber yapıyorlar. Avladıkları hayvanların dişlerini söküp ülkelerine götürüyorlar. Ülkelerinde sergide kullanıyorlar. Genellikle ülkemize bu gelenlerin iş adamı, doktor ve bankacı olduğu rehberler tarafından açıklandı.

Rehber Mustafa Kayaş şunları söyledi: “Ben avcılık sporunu yaklaşık 17 senedir yapıyorum. Bugüne kadar ülkemizin bir çok yerinde avlandım. Avlanma müsaadesi normalde yabancılara 10 gün, yerli avcılara ise 5 gündür. Avlanma konusunda tek birşey söyleyebilirim, avcı avı kendi yaratır. Ama şans avdan yana ise avcı eli boş döner. Tıpkı bu gün olduğu gibi."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 14:25:22
Güncelleme :8 Şubat 2006 Çarşamba 14:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?