4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kocaman bırakacak mı?

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini belirterek, "Nisan ayında bu konuyu yönetimle oturup konuşacağız" dedi.

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Yeşil-beyazlı takımın ligdeki durumu, yapılan transferler ve hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. Galatasaray maçında eksik olan 3 oyuncusunun Trabzonspor maçında sahaya çıkacak olmasının umut verici olduğunu ifade eden Teknik Direktör Aykut Kocaman, "Mısır Milli Takımı'nda oynayan El Saka, Tunus Milli Takım formasını giyen Kais ve yeni transfer Venezuella'lı Rivero'nun takıma daha da güç katacağını düşünüyorum. Umarım herşey beklentilerimiz doğrultusunda olur" dedi.

Ara transfer döneminde takıma dahil olan ve takımdan gönderilen oyuncular hakkında da değerlendirmede bulunan Kocaman, "Bu konudaki düşüncelerimi daha önce de net ve açık bir şekilde belirtmiştim. Bununla birlikte bazı şeyler de eklemek gerekiyor. Ben antrenörlük yaparken bu sezonun yanı sıra, gelecek sezonları da düşünmeliyim. Sadece yaşadığımız andan ziyade gelecek sezonu da planlamak zorundayım. Dolayısıyla transfer hakkında daha önce söylediklerimin üzerine bunları da eklemek durumundayım.

Konyaspor, ligde var olması gereken bir takım. Yapacağı transferlerin gelecek sezon için de plan ve programını yapmalı. Bu transfer dönemini buna yakın bir şekilde kapattığımızı söyleyebilirim. Ceyhun, Levent ve yabancı kontenjanı açısından kaleci Vasilj aramızdan ayrıldı. Bunların ardından Kais, Tayfun ile Rivero'nun yanısıra genç ve yetenekli bir oyuncu olan Gökhan transfer edildi.

Umarım Gökhan, hem kısa vadede hem uzun vadede Konyaspor'a yararlı olur. Takımda çok büyük bir sirkülasyon yaşanmadı. Şimdi ilk yarının üzerine bir adım daha atmamız gerekiyor. Oyun ve puan olarak ilerlememiz gerekiyor. Bunların hepsini yaşayarak göreceğiz. Yarışmak ve takıma oyuncu katmak açısından doğru transferler yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY KOPTU

Süper Lig takımları arasında puan olarak çok büyük farkların olmadığını dile getiren Kocaman, "Son sıradaki takım ile 4. sıradaki takım arasında 3 maçlık bir fark var. Biz futbol adamları olarak, bütün takımların hangi maç olursa olsun galibiyeti düşünerek oynamasını isteriz. Buna yakın bir lig seyrediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray koptu, ancak onların dışındaki 16 takım birbirine çok yakın gidiyor. Tüm bu takımların içerisinde herkes için her türlü tehlike söz konusu" dedi.

Galatasaray maçının Konyaspor'un bundan sonraki seyrini etkilemeyeceğini savunan Kocaman, "Ben takımıma güveniyorum. Galatasaray gibi her maçta çok gol pozisyonuna giren bir takıma çok az gol pozisyonu verdik. Bir elin parmaklarını geçmez. Bütün olarak iyi bir takımım var.

Sahaya oturuşumuz son derece güzel. Pas trafiğimiz iyi sayılabilir. Ancak neticeye yönelik son paslarda problemlerimiz oluyor. Galatasaray maçında en az 5-6 pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalabilecekken atılamayan paslardan dolayı pozisyonlar eridi gitti. Konyaspor'un ligin 6-7 takımından birisi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konyaspor ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Kocaman, "Futbolun içerisinde herşey var. Hele hele lig böyle seyrediyorken durumlar her an değişebilir. Durum benim kontrolünde olduğu sürece Nisan aylarında bu konuyu yönetimle oturup konuşacağız. Mart veya Nisan ayında belli olur. Bunun dışında şu an için bir şey söylemem doğru olmaz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 11:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?