6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

4 kişiye hayat verdi

Beyşehir'de 4 kişinin ölümü ve 12 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede gece beyin ölümü gerçekleşen Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Fatih Gündüz'ün organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, hastaneye ağır yaralı gelen Fatih Gündüz'ün (16), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi. Erikoğlu, ailenin organlarını bağışlaması üzerine hemen böbrek, karaciğer ve kalp için uygun alıcı arandığını ifade etti.

Prof. Dr. Şakir Tavlı başkanlığında bir ekibin 2 böbreği Konya'da 2 hastaya naklettiğini belirten Erikoğlu, ''Böbreklerden biri, 8 yıldır böbrek yetmezliği sorunuyla yaşayan Esma Tobi'ye (29) nakledildi. Hasta böbrek yetmezliği yüzünden evlenememiş. Diğerini de Erdem Gürgür'e (42) naklettik. PTT memuru olduğunu
öğrendiğimiz bu hastanın da 7 yıldır böbrek yetmezliği vardı'' dedi. 

Ameliyatların başarılı geçtiğini, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Erikoğlu, ''Fatih'in karaciğer ve kalbi de Ankara'da 2 kişiye hayat verdi'' diye konuştu.

-10 YIL ÖNCE BABASINI BÖBEK YETMEZLİĞİNDEN KAYBETMİŞ-

Fatih Gündüz'ün dayısı olan Sağlık Müdür Yardımcısı Ömer Ünsal ise Fatih'in yaklaşık 10 yıl önce babasını böbrek yetmezliği yüzünden kaybettiğini söyledi. Organların bağışlanmasında bunun da etkili olduğunu ifade eden Ünsal, ''Ben duyarlı bir vatandaşım. Kardeşimle konuşup organların bağışlanması gerektiğini bildirdim. Kardeşim de duyarlılıkla hareket ederek örnek olacak şekilde organlarını bağışladı. Fatih Gündüz, 4 kişiye hayat verdi'' dedi.
Gündüz'ün cenazesi, sabah hastane morgundan alınarak ambulansla doğum yeri olan Hüyük ilçesine bağlı Köşk beldesine getirildi.

Nasuhpaşa Mahallesi Çevre Sokak'taki evinin önünden alınan cenaze, belde mezarlığında kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Çocuğunun cansız bedenini görmek isteyen annesi Esma Gündüz ise fenalık geçirdi. Acılı anne, yakınları tarafından evine götürüldü.

Köşk beldesindeki cenaze törenine Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Köşk Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş, öğrenim gördüğü okulun idareci ve öğretmenleri, eğitim camiası mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Beyşehir'de, 27 Aralık 2007 tarihinde, Üstünler beldesinden Beyşehir'e öğrenci taşıyan Durmuş Dereyüzü'nün kullandığı 42 B 4502 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen işçi taşıyan Mustafa Demirezen'in kullandığı 32 YK 712 plakalı otobüs, Beyşehir-Akseki kara yolunun 14. kilometresi Karadiken köyü yakınlarında
çarpışmıştı. Kazada Mustafa Doğan, Mustafa Araba, Ahmet Ali Sütçü ve Abbas Ersoy isimli öğrenciler ölmüş, aralarında Fatih Gündüz'ün de bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 16:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?