7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Hava kirliliği sınır değerini aştı

Sis ile birlikte etkili olan hava kirliliği, Konya'da belediye ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ölçümlerine göre partikül madde (duman) sınır değerini aştı.

Alınan bilgiye göre, Konya Büyükşehir Belediyesi, kentteki hava kirlilik değerlerini Mevlana Müzesi civarı ve Selçuklu bölgesi olmak üzere 2 noktadaki istasyondan alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde de son 24 saat içindeki kirlilik değerleri, istasyon bazında ve kent ortalaması şeklinde, temel 2 kirlilik kriteri ''kükürtdioksit ve partikül madde'' olarak duyuruyor.

Son 24 saat içinde Konya genelinde partikül madde oranı ortalama 316 mikrogram/metreküpe yükselirken, partikül madde sınır değerinin ise 300 mikrogram/metreküp olduğu belirtildi. Mevlana Müzesi çevresinde yapılan ölçümde ise bu değer 378 mikrogram/metreküp olarak tespit edildi.

400 sınır değeri olan kükürtdioksit miktarı ise Konya'da ortalama 40 mikrogram/metreküp olarak ölçüldü.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü de Konya kent merkezinde ölçüm yaptığı 2 noktadan biri olan Selçuklu bölgesinde partikül madde oranını, bugün saat 10:00'da yine sınır değerinin üzerinde 394 mikrogram/metreküp olarak ölçtü.

AA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 13:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?