6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Buz üzerinde pedal çevirdiler

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Beyşehir Gölü'nün büyük bölümü aşırı soğuklar nedeniyle dondu. Buz tabakasıyla kaplanan kıyılarda buz kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaşması üzerine cesaret bulan Beyşehirlilerden kimileri buz üzerinde kaydı, kimileri de bisikletle gezinti yaptı.

Kıyılardaki buz tabakası üzerinde bisikletleriyle gezen çocuklar pedal çevirmenin keyfini yaşarken, donan göl üzerinde yürüyen bazı vatandaşlar ise bu anı fotoğraf makineleriyle çekti. Otomobilleriyle gelerek göl manzarasını izleyenler ise, buz üzerinde tehlikeye rağmen bisikletle gezen ve kayanları şaşkın bakışlarla izledi.

Bu arada, gazetecileri görünce ailelerinin tepki göstereceğinden endişe eden bazı çocuklar bisikletleriyle bölgeden uzaklaşmaya çalışırken, bazıları ise gençler ise buz üzerinde zaman zaman düşmesine rağmen pedal çevirmeye devam etti.

Buz üzerinde bisiklet keyfi yaşayan bir çocuk, "Göl üzerinde bisiklete binmesi bayağı keyifli. Buz çok kalın ve kırılmıyor. O yüzden bisiklete binmekten korkmuyoruz. Zaten yıllar önce de göl donunca üzerinden deve kervanı geçmiş" şeklinde konuştu. Yetkililer ise, kıyıların buzla kaplı olmasına rağmen açıklardaki buzların gün içinde ilerleyen saatlerde güneşin de etkisiyle eridiğini vurgulayarak, "Kıyılarda özellikle açık bölümlere doğru yürüyerek ilerlemek çok tehlikeli. Buz tabakasının ileri kesimlerde kırılma riski çok fazla. O yüzden göl üzerinde kaymanın yanı sıra, yürümek ve bisiklete binmek çok büyük tehlike arz ediyor" uyarısında bulundu.

Öte yandan, buz tutmuş göl üzerinde günbatımını da izleyenler doğal güzellikleri fotoğraf karelerine almaya çalıştı. Bu esnada, sığırcık sürülerinin göl üzerinde adeta dans ederek geçişi renkli görüntüler oluşturdu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 12:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?