3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

6 Iraklı'ya Protez

Kollarını ve bacaklarını kaybetmiş 6 Iraklı'ya Konya'da protez kol ve bacaklar takıldı. Artık rahat bir şekilde yürüyeceklerini belirten Iraklılar, kendilerini yeni bir hayatın beklediğini söyledi.

Türkiye-Irak Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ile Acil Hastalara Yardım Vakfı tarafından ortak yürütülen görüşmeler sonrasında Irak'ta, ABD'nin saldırılarında yaralanan 6 kişiye protez kol ve bacak takıldı. Türk halkına minnet duyduklarını ifade eden Türkiye-Irak Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayat Alam Kerim El Samarrai, "Bağdat'tan gelen 6 kardeşimize protez kol ve bacaklar takıldı. Bu kardeşlerimiz Türk insanları sayesinde kendilerine yeni bir hayat, yeni bir dünya kuracak. Sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşacak" dedi.

Dernek ve vakıflar aracılığıyla Türkiye'ye tedavi olmak için gelen 6 Iraklı'dan Kerim Harcan Şahin, "Bana protez bacak takıldı. Yeni bir hayata başladım. Bize yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Irak'ta bir patlamada bacağını kaybeden Fadıl Şinesin ise, "Türkiye'de dernekler bize yardımcı oldu ve protez bacak taktırdı. Türkiye'deki tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Onlar için dua ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.
Irak'tan gelen Necip Adip Nasır, Fadıl Şinesin, Hamit Hasan Fileyh, Abdüssamed Amr, Abdullah Kerim Hayf ve Kerim Harcan Şahin'e protez kol ve bacaklar takıldıktan sonra tedavileri tamamlandı. Tedavileri tamamlanan Iraklılar bugün ülkelerine dönmek üzere yola çıktı.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 16:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?