4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Akli dengesi bozuk adamın dramı

Konya'da, 22 yıldır kümeste yaşayan akli dengesi bozuk vatandaş uzatılacak yardım elini bekliyor.

Konya'nın merkez Meram İlçesi Lalebahçe Mahallesi Yeniyol Caddesi numara 9'da bulunan müstakil evin avlusundaki kümeste yaşayan 42 yaşındaki Ali Yetlergül'ün annesi Fatma Yetlergül, oğlunun 1984 yılında askerliğini yaparken, teröristlerle girdikleri çatışmada arkadaşlarının şehit olmasından sonra akli dengesini yitirdiğini iddia ederek, "Oğlum 20 yaşında askere gitti. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde vatani görevini yerine getiriyordu. Sürekli resimlerini ve mektuplarını alırdık. Teröristlerle arkadaşları çatışmaya girmiş ve şehit düşmüşler. Oğlum da cenazelerin başında beklerken akli dengesini yitirmiş. Vatani görevini tamamlamasına 3 ay kala eve gönderdiler. Oğlumun tedavisi için uzun süre eşimle birlikte çabaladık ama ne yazık ki bir şey değişmedi. Evimizin yanında bulunan kümeste kalmaya başlayan oğlum her geçen gün daha kötü oldu. Bu sırada eşimi de kaybettim. Sonra 6 çocuğumla yalnız kaldım ve onlara bakmakta zorlanmaya başladım" dedi.

5 kızını da evlendirdikten sonra torunlarıyla birlikte yaşamaya başlayan anne Yetlergül, "Oğlum için hiçbir şey yapamıyorum. Şu anda aldığımız 3 ayda bir 300 YTL eşimden kalan maaş, başka hiçbir şeyimiz yok. Durumumuz çok kötü, benim tek istediğim oğluma yardımcı olunması ve en azından bir özürlü maaşı bağlanmasıdır. Şimdi sürekli sokaklarda geziyor ve sigara içiyor. Eli bir şekilde yaralanmış, bir şey yapamadım" şeklinde konuştu.

Elinde yaralar olan Ali Yetlergül, gazeteciler tarafından eve çağırılan 112 Acil Servis ambulansıyla Meram Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisi yapılan ve ilaçları alınan Ali Yetlergül, daha sonra tekrar ailesine teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 12:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?