4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bebeği cami kapısına terkettiler

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, bir caminin kapısının önüne sabah saatlerinde bırakıldığı tahmin edilen bebek, ağlama sesini duyan imam tarafından bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Çarşı merkezindeki Merkez Cuma Camii'ne sabah namazı için gelen cami imamı, namaz sonrası bir ağlama sesi duyması üzerine yöneldiği kapı önünde bebekle karşılaştı. Bir battaniye içerisine sarılmış bebeği görünce önce gözlerine inanamayan imam, ne olduğunu anlamaya çalışırken, ardından çevrede ailesinin olup olmadığını araştırmaya başladı. Ancak etrafta kimseyi göremeyince durumu polise haber verdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teslim aldığı 8-10 aylık olduğu tahmin edilen bebek, bindirildiği polis otosuyla Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zayıf yapısıyla dikkat çeken ve etrafına gülücükler saçması nedeniyle acil servisteki sağlık görevlileriyle polis memurlarının maskotu haline gelen bebek, daha sonra götürüldüğü çocuk servisinde müşahede altına alındı. Bu arada, polis telsizlerinden önce kız çocuğu olduğu anons edilen bebeğin daha sonra yapılan kontrolde erkek olduğunun ortaya çıkması üzerine yanlışlık düzeltildi.

Çocuk servisindeki hemşireler tarafından yatırıldığı karyola üzerinde kaşıkla süt verilen bebeğin aç olduğunun gözlenmesi duygulu anlar yaşattı. Polis ekipleri 8 ile 10 aylık olduğu tahmin edilen erkek bebeğin, anne ve babasını bulabilmek için çalışma başlattı. Bebeğin ailesinin bulunamaması halinde nüfus cüzdanının çıkarılmasını müteakip İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 14:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?