4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Beyşehir Göl'ünde av keyfi

Beyşehir Gölü'nde 1 Nisan tarihinde profesyonel avcılık yasak kapsamına girerken, sportif amaçlı olta balıkçılığına belli alanlar dahilinde müsaade edilmesi av tutkunlarının soluğu kıyılarda almasına neden oluyor. 

Beyşehir Gölü kıyılarında son yıllarda av turizmi önemli ölçüde gelişme kaydederken, Konya ve çevre ilçelerden yöreye akın eden olta meraklıları, sahilleri şenlendiriyor. Konya'nın Beyşehir İlçesi'nin İçerişehir Mahallesi ile Üstünler bölgesindeki Dilayla mevkiindeki geniş bir alanda izin verilen sportif amaçlı olta avcılığı nedeniyle kıyılara akın eden av meraklıları, hem keyifli dakikalar yaşıyor hem de temiz havada bol oksijen depolayarak vakit geçirme imkanı buluyor. Sahilden göle olta bırakanların yanı sıra, son yıllarda boy çizmeleri ile balık avlayanların sayısı da önemli ölçüde artış gösteriyor. Balık avına izin verilen bölgelerde havaların ısınmaya başlaması ile birlikte, göl içerisinde boy çizmesi giyerek açıklara doğru ilerleyen çok sayıda av tutkunu, su içerisinde olta ile balık avlarken görülüyor. Boy çizmeli olta tutkunları, kenarlara balık gelmediği için avlanamadıklarını belirtirken, "Biz de boy çizmesi giyerek, göl içerisinde daha ilerlere gidip burada avlanmaya çalışıyoruz. Açıklarda daha iyi balık avlıyoruz. Ayrıca, balıkların üreme mevsimi olması sebebiyle özellikle sazan gibi otçul balıklar, bu dönemde sazlıklar arasına yerleşiyor. Bu nedenle, balık tutma şansımız göl içerisinde daha fazla oluyor" şeklinde konuştu. 

Olta turizmi, Beyşehir Gölü çevresinde özellikle hafta sonlarında büyük bir canlılığın yaşanmasına neden oluyor. Beyşehir Gölü'nde bir kişinin, olta ile bir günde 3 kilodan fazla avlanmasına müsaade edilmiyor. Bu arada, olta meraklıları da sahilde ve göl içerisinde devriye gezen güvenlik güçleri ile Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli kontrol altında bulunduruluyor.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 13:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?