3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bisikletli başkan makam aracı kullanmıyor

Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Adsız Beldesi Belediye Başkanı Ali İhsan Karagül, bir yerden diğerine giderken makam otosu yerine bisikleti tercih ediyor.

Göreve geldiği günden bu yana belediyede tasarruf tedbirlerini elden bırakmadığını belirten Başkan Karagül, "Kasaba halkı ekonomik yönden zayıf. Kasaba resmiyette 3 bin 500, gerçekte 5 bin kişinin yaşadığı bir yer. Kasabamızın halkı çok gariban ve ekonomik bakımdan zor durumda. Biz seçimlerden sonra başa geldiğimizde, belediyenin 300 milyar TL'ye yakın bir borcu ve yapmamız gereken yatırımlar vardı. Bunun için biz, her şeyden tasarruf etmeye çalıştık. Bisiklete binmem de bir yerde tasarruf olsun diyedir. Halkın garibanlığı karşısında makam aracına binip de gezmeyi uygun görmedim" dedi.

Bisiklet üzerindeyken vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını daha iyi dinleyebildiğini, onlarla daha iyi diyalog kurabildiğini anlatan Adsız Belediye Başkanı Karagül, "8.5 kilometre kanalizasyon yapmaktayız. Maddi olarak çok sıkıntıya düşebiliriz. Onun için benzinden, telefondan, elektrikten her şeyden tasarruf yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Başkan Karagül, belediyeye gidip gelirken ve belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde takip ederken hep kendi bisikletini kullanıyor.

Belediye meclisinin geçtiğimiz aylarda başkana yeni bir araç alınması için oy birliği ile karar aldığı, fakat Başkan Karagül'ün bu kararı uygulamaya koydurmadığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 19:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gelecek264 IP: 85.98.68.xxx Tarih : 27.05.2006 12:13:32
DOĞDUĞUM YER OLAN BU KASABA,BENCE BÖYLE BİR BAŞKANA SAHİP OLDUĞU İÇİN GURUR DUYMALI.SON DERECE KATILIYORUM.YAKLAŞIK 300 MİLYAR BU BELEDİYENİN BORCU VARMIŞ.YOKSA NASIL KAPANACAK.