3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çaybaşı kentsel dönüşüm projesi tamamlandı

Konya'nın en eski yerleşim yerlerinden olan meşhur Çaybaşı Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Proje kapsamında geleneksel çizgileri modern bir üslüpta sunan, Türkiye'ye örnek olacak bir mimari dönüşüm uygulanacağı açıklandı.

Meram'da bulunan 135 bin metre karelik dev alanı kapsayacak projeyle Çaybaşı Mahallesi'nin yüzde 80 oranında yeşil alan, parklar ve sosyal tesislere kavuşturulması planlanıyor.
Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, uzun süredir üzerinde çalışılan Çaybaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hazırlık çalışmalarının tamamladığı müjdesini verdi.

Proje hakkında konuşan Başkan Tuzcuoğlu, yapacakları çalışmalarla şehircilikte özgün bir oluşumu gündeme getireceklerini ifade etti. Tuzcuoğlu, ilk etap çalışmalarının Külahçı, Fahrunnisa, Emir Halil, Gurbu Cedit ve Übeyit mahallelerinde uygulanacağı haberini verdi.

Dönüşüm projesi kapsamında 11 bin konutluk dev bir yapılanmanın tamamlanacağını dile getiren Tuzcuoğlu, ilk etapta 50 bin metre kare alanda 384 konut yapılmasının kararlaştırıldığını aktardı. Kentsel dönüşüm projesinde Türk evinin geleneksel temasına ve görünümüne referans vereceklerini vurgulayan Tuzcuoğlu, yeni bir şehir konseptini hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Meram'ın meşhur tarihi semtlerinden olan Çaybaşı Mahallesi'nin örnek bir muhit olması yolunda uzun vadeli planlama esasına dayalı bir yaklaşım içinde olduklarına işaret eden Tuzcuoğlu, kapsamlı imar uygulamalarıyla bölgenin çehresini değiştireceklerini kaydetti. Tuzcuoğlu projenin detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Konut alanları, otoparklar, sosyal tesisler, ticari işletme sahaları, kültür merkezleri, parklar, çocuk bahçeleri ve Meram'ın en geniş cadde ve yollarının planlandığı projeyle birikte Çaybaşı'nda baştan sona yen bir şehir konsepti uygulanacak."

Ferah mekanların tasarlandığı Çaybaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde süs havuzları, çiçek bahçeleri de yer alıyor. Proje kapsamında planlanan 8 katlı binalarla modern bir görüntüye kavuşacak Çaybaşı Mahallesi'nde yüzde 80 oranında yeşil alan oluşturulacak. Tarihi ve modern çizgileri buluşturan özgün bir mimari görüntünün titizlikle uygulanacağı konutlarda yaşam kalitesini yükseltecek birçok unsur projeye dahil edilecek.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?