4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Felluce'li Fahri'ye protez göz

Irak'ın Felluce kentinde yaşayan ve geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle sol gözünü kaybeden 4 yaşındaki Fahri Muhammed'e protez göz takıldı. 

Amerikan işgali altında bulunan Irak'ın Felluce kentinde yaşayan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonrası gerekli tıbbi yardımın yapılamaması nedeniyle sol gözünü kaybeden Fahri Muhammed'e, Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyatla protez göz takıldı. 

Türkiye-Irak Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aiad Alam Kerim Elsamarrai, küçük Fahri'nin tıbbi yetersizlikler nedeniyle sol gözünü kaybettiğini belirterek, "Eğer bu göze protez göz takılmasaydı diğer gözünü de kaybetme riski vardı. Ancak bizim ve hayırseverlerin yardımıyla Hacettepe Üniversitesi'nde Fahri'ye ameliyatla protez göz takıldı" dedi. Irak'ta savaş nedeniyle Fahri gibi gözünü, kolunu ve bacağını kaybeden çok çocuk olduğunu da dile getiren Elsamarrai, önümüzdeki günlerde 4 Iraklı'yı daha Konya'ya getirip tedavi ettireceklerini söyledi. 

Küçük Fahri Muhammed ise kameralara gülücükler saçarak el salladı. Annesini özlediğini ifade eden Fahri, bir an önce ailesinin yanına gitmek istediğini de söyledi.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 15:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?