3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Güreşi plaja taşıdılar

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde son 2 yıldır büyük gelişme kaydeden güreş sporu, yaz mevsimi ile birlikte plajlara taşındı.
Beyşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren güreşçiler, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte antrenmanlarını göl kıyılarına kaydırdı. 

Beyşehir Belediyespor Kulübü Güreş Antrenörü Adil Yollar, Dünya Güreş Federasyonu'nun (FILA), güreş sporunu sevdirmek ve çeşitlendirmek için kum üzerinde güreş yapmayı teşvik ettiğini belirterek, "Dünyada ve Türkiye'de bu güreş stili yeni yeni yayılıyor" dedi. FILA'nın, uluslararası güreşe bu yeni stili eklemesiyle birlikte "Plaj güreşi"nin adının son yıllarda duyulmaya başlandığını kaydeden Yollar, "İnsanlık tarihinin başladığı günden beri tüm kıtalarda güreş sporu, toprak, kumsal, saman ve talaş serili zeminlerde geleneksel biçimlerde yapılıyor. Bugün basit kurallarıyla bu stiller, büyük halk kitlelerinin ilgisini çekiyor. FILA da, teknik araçlar olmaksızın her yerde rahatlıkla uygulanabilen ve özelliklerini geleneksel güreşlerden alan plaj güreşlerini düzenleyerek geliştirmek istiyor" dedi. 

Plaj güreşinin, güreş sporunun beğenilmesini ve daha çok sevilmesini sağlayacağını söyleyen Yollar, "Düşük finans ve materyalle ülkelerde güreşin yapılmasını, tatil yörelerinde oyun ve doğal aktivite formundaki heyecan ve zevk verici aktivitelerin yapılmasını, yani bir aktiviteyle milli federasyonların ülkelerinde güreşi teşvik etmesini, yeni ve heyecanladırıcı bir disiplinle sponsorların ilgisinin çekilmesini sağlayacak plaj güreşini, Beyşehir Gölü sahillerinde de geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla yaz mevsiminde güreş sporunu salonlarla birlikte plajlara da kaydırmayı amaçlıyoruz. 2005-06 eğitim yılı sonunda güreşte kulübümüz bünyesinde Beyşehir'de yaz spor okulu açtık. Bayanları da bu spor dalına yönlendirebilmek için onlardan gelen başvuruları da değerlendirmeye başladık. Halen 40 sporcumuz var. Düşüncemiz, tekvando, futbol, voleybol, basketbol, karate sporu yapan bayanlarımızı güreş sporunun da içine katabilmek. Bunun için 7-12 yaş grubu kızlarımıza miniklerde güreş eğitimi vermek istiyoruz. Erkeklerde ise 7-15 yaş arası çocuklarımızı kayıt yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Güreş sporunda idmanları plajlara kaydırmakla birlikte Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 2 gün göl içinde ve kumsal alanda güreş eğitimi vermeye başladıklarını dile getiren Yollar, "Sporcu çocuklarımıza iyi yüzmeyi öğretmekle birlikte, vücutlarının tepeden tırnağa daha iyi gelişmesine imkan sağlamak istiyoruz. Güreşle birlikte jimnastik de yapıyoruz. Çocuklarımızın, ruhen ve bedenen daha iyi gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Belediyemizin göl kıyısında oluşturduğu plajda, haftada iki gün yüzme öğrettiğimiz sporcularımız, su içinde hem güreşiyor, hem de iyi bir eğlence imkanı buluyor. Bu yüzden plajda güreşi çok sevdiler" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 22:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?