3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hüyük'de Hıdrellez kutlamaları coşkuluydu

Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Kıreli Beldesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen "Hıdırellez" kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. 

Kıreli Beldesi'nin Beyşehir Gölü'ne hakim toplu konut bölgesindeki mesirelik alanda yapılan kutlamalar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileriyle başladı. Kutlamalar çerçevesinde yapılan yarışmalara, küçükler kadar büyükler de katılımlarıyla ilgi gösterdi. Beldenin ihtiyarları halat çekme yarışmasında güçlerini denerken, kazanan grubun sevinci görülmeye değerdi. Yoğurt tabağı içerisinde altın bulma yarışması da yüzleri yoğurda bulanan yarışmacıların büründüğü görüntülerle kutlamalara renk katarken, küçüklerin çuval ve kaşık üzerinde yumurta yarışmaları da ilginç görüntüler oluşturdu. 

Parodi ve skeçlerle devam eden kutlamalarda şenlik alanına gelen yüzlerce kişi, göl kenarında kurulan salıncaklarda sallanarak adeta küçüklük günlerine dönüş yaptı. Hüyük İlçe Belediye Başkanı Ahmet Temiz ve çevre beldelerin belediye başkanlarıyla kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı şenlik hakkında bilgi veren Kıreli Belediye Başkanı Ali Mermer, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri Hıdırıllez kutlama programını önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı olarak kutlamaya devam edeceklerini ve geleneksel hale getireceklerini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 18:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?