4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Iraklı mağdurlara protez

Türkiye Irak Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TIDYDD) Genel Başkanı Aiad Alan Karim Elsamarrai, 6 Iraklı savaş mağduruna Türkiye'de protez kol ve bacak takılacağını söyledi.

TIDYDD'ın Konya Temsilciliği'nde toplantı düzenleyen ve Türkiye'ye Iraklı savaş mağdurlarına yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür eden Elsamarrai, "Bundan kısa bir süre önce Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ahmet Öner'in davetiyle Türkiye-Irak Dostluk Dernekleri heyetleri arasında Bağdat'ta bir görüşme yaptık. Bu görüşmede iki kardeş ülke halkı arasında yapılacak olan en önemli yardım ve dayanışma konuları ele alındı.

Dostumuz Türkiye'nin yapmakta olduğu yardımın, Irak halkının içinden geçtiği bu zor şartlarda ne kadar önemli olduğunu gördük. Şimdi 6 tane Iraklı savaş mağduruna Türkiye'de protez kol ve bacak takılacak. Bu insanların Türkiye'ye getirilmesinde yardım ve desteklerini esirgemeyen, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ahmet Öner'e teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Savaş mağduru 150 kardeşimizi daha bu ülkede tedavi ettirmeyi ümit ediyoruz. Irak'a gidip gelmenin, yardım ulaştırmanın çok zor olmasına rağmen bizler dernek olarak gücümüz nispetinde Irak'taki dul ve yetimlere, şehit ailelerinin okuyan çocuklarına başta kırtasiye yardımı olmak üzere gıda, giyecek ve yiyecek yardımlarında bulunduk. Bunu da sizlerin sayesinde yaptık" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 12:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?