4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Konya'da acı ölüm

Konya'da annesi Nurcan Karakurt temizlik yaparken çekmecede bulduğu naftalin tozu tabletini yutan 2 yaşındaki Beyzanur Karakurt zehirlendi. Götürüldüğü sağlık ocağından sırasıyla Konya Numune, Faruk Sükan Çocuk ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılan Beyzanur hayatını kaybetti. Baba Ahmet Karakurt, Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi görevlilerinin kızına yeterli tedaviyi yapmadıklarını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Karatay İlçesi, Yaylapınar Süleymaniye Mahallesi, Eryıldız Sokak'taki evlerinde temizlik yapan Nurcan Karakurt'un kızı Beyzanur çekmecede bulduğu naftalin tozu tabletini yuttu. Kızının ağlamalarıyla odaya giren Nurcan Karakurt, naftalin tabletini yuttuğunu farkettiği kızını komşularıyla birlikte Hasanköy Sağlık Ocağı'na gitti. Buradan Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan küçük kız, hastanenin çocuk servisi bulunmaması nedeniyle Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada midesi yıkanan ve serum takılan Beyzanur, bir süre sonra tekrar fenalaşınca Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen Beyzanur hayatını kaybetti. Faruk Sükan Doğum Hastanesi sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Ahmet Karakurt, “Faruk Sükan Çocuk Hastanesi doktorları kızımızın midesini yıkadıktan sonra hiç ilgilenmedi. Yaklaşık 1.5 saat boyunca sedyede kızımız ilgisiz bir şekilde yattı. Bize kızımızın sağlık durumunun iyi olduğunu ve 15 dakika sonra taburcu edeceklerini söylediler. Ancak kızımız fenalaştı ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum'' dedi. Hastaneye yetkilileri olayla ilgi açıklama yapmadı.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 16:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?