3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Savaş mağduru Iraklılar Konya'da

ABD'nin işgali altında bulunan Irak'ın başkenti Bağdat'ta açılan ateş ve patlayan bombalar sonucu yaralanan 1'i çocuk 2 Iraklı, tedavi için Konya'ya getirildi. 

Türkiye-Irak Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Aiad Alam Kerim El Samarrai, ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından insanların kötü bir durumda ve sefalet içinde yaşadığını ifade ederek, "Bugün burada Amerikan güçleri tarafından harabeye çevrilen Irak'tan gelen 2 yaralı kardeşimiz var. Onlara tedavilerinde yardımcı olarak hayata bağlanmalarını sağlayacağız" dedi. 

ABD'nin bombalı saldırısı sonrasında bir oğlunu kaybettiğini ve evinin harabeye döndüğünü anlatan 49 yaşındaki Azab Abdulrıza, "Ben de bu saldırıda sol gözümü kaybettim. 4 Eylül 2004'de evde bütün ailemle birlikte otururken Amerikan güçleri tarafından hava saldırısına uğradık. Evimiz yerle bir oldu ve ben o saldırıda 24 yaşındaki oğlumu şehit verdim" şeklinde konuştu. 

Yine ABD'nin saldırısı sonucu sağ bacağını kaybeden 11 yaşındaki Haşim ise, "Bu saldırı sonucunda birlikte oynadığım mahalle arkadaşım öldü. Bundan sonra nasıl bir hayat yaşayacağımı bilemiyorum. Amerika saldırıları sonucu sağ bacağımı kaybettim. Türkiye'ye de protez bacak taktırmak için geldim. Arkadaşlarımla beraber okula gitmek istiyorum. Ben de diğer çocuklar gibi top oynamak istiyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 18:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?