4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Selçuklu Kent Ormanı'na 2 bin 500 fidan dikildi

Selçuklu Belediyesi'nce oluşturulan kent ormanına sivil toplum örgütleri tarafından 2 bin 500 fidan dikildi.

Sille Ak Mahalle Beşyüzevler mevkiinde 100 bin metrekarelik alanda oluşturulan kent ormanına ıhlamur, meşe, çam, dişbudak, kestane, selvi ve sedir fidanları dikildi. Törende, Selçuklu Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu adına konuşan Bilal Turgut, fidan dikmenin hayata bağlı kalmak anlamını taşıdığını söyledi. Turgut, "Burada 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturmanın tarif edilmez bir zevkini yaşıyorum. Gözlerim görmüyor ama gönlüm buranın yeşil dokusunu hissediyor. Engellilerin de neler yapabildiğini gösterdik. Umarım bu çalışma herkese örnek olur" dedi.

Fidan dikim programına, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Yalınız, Ahlak ve Çevre Derneği, Betül Hanımlar Derneği, Konya Engelliler Derneği, Sakatlar Derneği, Anadolu Teknik Elemanlar Derneği, İrfan-Der, İşitme Engelliler Derneği ve Bahar Derneği mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 17:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel topcu IP: 85.108.201.xxx Tarih : 2.04.2006 14:09:40
konyanın çok güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum fakat yeşil alanların eksiklği bu güzelliği bir ölçüde körüklüyor.Bu nedenle yaptığınız çalışmadan dolayı sizleri tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum.Biz gençler ve sizler gibi bilinçli insanlar sayesinde konyayı daha güzel hale getireceğimize inanıyorum.Yemyeşil bir konyada elele yürümek dileğiyle...