4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Süt günü zehir oldu

KONYA’da ‘Dünya Süt Günü’ nedeniyle ilköğretim okullarında dağıtılan sütten içen 8 öğrenci fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Çocuklarıyla hastaneye gelen veliler, okul yöneticilerini suçladı. 

Öğrencilere sütü sevdirmek için valilik oluru ile Karma İlköğretim Okulu, Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve İhsan Özkaşıkçı İlköğretim Okulu’nda süt dağıtıldı. Son ders saati sütlerini içtikten sonra evlerine giden bazı öğrencilerde, şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri başladı. Bunun üzerine Karma İlköğretim Okulu’nda okuyan 8 öğrenci, aileleri tarafından Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Öğrenciler, içtikleri sütten zehirlendikleri şüphesi ile hastanenin Çocuk Acil Servisi’nde tedaviye alındı. Öğrenciler içtikleri sütten sonra fenalaştıklarını belirtirken, çocuklarının yanında hastaneye gelen veliler yaşanan olaya büyük tepki gösterdi. 

Öğrenci velilerinden Alparslan Deniz, çocukların içtikleri sütten dolayı rahatsızlanmasından okul yönetimini sorumlu tutarken, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 16:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?