3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Üçüzler yaşam mücadelesini kazandı

Konya'da ve Ankara'da üç ayrı hastanede 44 gün kuvözde tedavi gören dördüzlerden üç bebek, yaşam mücadelesini kazandı. Dördüzlerden biri doğumdan hemen sonra hayatını kaybetti.

12 yıl önce evlenen Hasime (31) ve Cafer Akın (35) çifti, 10 yıl tedavi görerek bebek sahibi olmaya çalışmıştı. Tedavi yöntemiyle bebek sahibi olamayan Akın çifti, son olarak tüp bebek yöntemine başvurmuştu. Bu yöntemle hamile kalan ve dördüzleri dünyaya getiren anne Akın, doğumun hemen ardından bebeklerden birini kaybetmişti. Diğer üç bebeğin durumu ağır olması nedeniyle Meram Tıp Fakültesi'nden, Ankara Güven Hastanesi'ne sevk edilmiş, 4 gün kuvözde tedavi gördükten sonra tekrar Konya'da bulunan Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne nakledilmişti. 40 gündür Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde kuvözde tutulan biri kız üçüz bebekler, bugün yaşam mücadelesini kazandı.

Bebeklerin her geçen gün biraz daha sağlık durumunun düzeldiğini belirten doktorlar, "Şu anda hayati tehlikeyi atlattılar ve yaşam mücadelesini kazandılar. Kız bebeğin kilosu 900 gramdı şimdi bin 200 gramı geçti. Diğer erkek bebekler ise 1 kilo 600 gramdan 2 kiloya çıktı. Bir süre daha gözetimde kalacak bebekler önümüzdeki hafta içinde aileye teslim edilecek" dedi.

Dördüzlerden birinin ölmesi nedeniyle çok üzüldüklerini ifade eden Akın çifti, "3 bebeğimiz de bizim için yaşama tutundu. Her geçen gün sağlık durumları iyiye giden bebeklerimize en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kavuşmak istiyoruz. Bir gün bebek sahibi olacağımıza inanıyorduk, inşallah üç bebeğimizle mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 11:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?