3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zihinsel engelli çocuklar yalnız

Konya Numune Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde 6 yıldır yatan Özgür ve 1 yıldır yatan Hatice, kendilerine sahip çıkacak yakınlarını bekliyor.

Konya Numune Hastanesi'ne 6 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu gelen ve kendisine sahip çıkan olmadığı için Psikiyatri bölümüne yatırılan Özgür'ün yakınlarından o zamandan beri haber alınamıyor.

Doğuştan spastik olan ve kendisine hemşirelerce Özgür ismi konan şahsın, yolda yürürken kendisine bir arabanın çarpması sonucu Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldığı, tedavisinin ardından kendisine sahip çıkan kimse olmayınca Psikiyatri bölümüne yatırıldığı belirtildi. İsminin Hatice Gökçe olduğunu söyleyen ve zeka geriliği bulunan şahsın ise bir yıl önce Karaman'dan sevk olduğu ve herhangi bir yakınının kendisine sahip çıkmadığı belirtildi.

Psikiyatr Dr. Mehmet Demir, bölümlerinin sadece tedavi amaçlı olduğunu ve kısıtlı imkanlara sahip olduklarını belirterek, "Bölümümüzde toplam 34 yatak var ve şu an hepsi dolu. Yatak kapasitemiz çok kısıtlı. Kimsesiz hastalara bakacak durumumuz yok. Bu yüzden bu iki hastayı ne yapacağımıza karar veremedik. Eğer yakınları varsa bu hastalara sahip çıksınlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 18:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?