2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Beyşehir'e anaokulu

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, İl Özel İdare bütçesinden ödenek ayrılarak yapımına karar verilen anaokulu hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Hacıkakif Mahallesi yerleşim sınırları içerisinde Ticaret Meslek Lisesi'nin yanında inşaat çalışmalarına başlanan anaokulu için temel atma töreni düzenlendi. Törene Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, İl Genel Meclis üyeleri, eğitim camiası mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun temel atma törenine İlçe Müftüsü İbrahim Öcüt'ün okuduğu dualarla başlandı.

Temele ilk harç için Belediye Başkanı Nazif Tekinöz'le birlikte butona basan ve inşaat çalışmalarına startı veren İlçe Kaymakam Cengiz Cantürk, Beyşehir'deki eğitim ve öğretim kapasitesinin son zamanlarda istenilen yüksek düzeylere yükseldiğine vurgu yaparak, "Tabi bizim amacımız, bu başarıyı daha üst sıralara yükseltmek. Bunun için de anaokulundan başlayarak, bu eğitim seviyesini tekrar elden geçirmek istiyoruz. Bu okul Beyşehirimizin bu alandaki ihtiyaçlarından birini daha giderecek. Bu yeni hizmetle Beyşehir'in eğitimine büyük katkıda bulunuldu ve ihtiyaç duyduğumuz anaokuluna çok yakında ilçemiz kavuşacak" dedi.

Beyşehir'de temeli atılan anaokulu hizmet binası inşaatının 115 gün içerisinde bitirilmesinin planlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 17:11:26
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 17:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?