23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Öğrenciler sevinecek

Konya'nın Beyşehir İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, fakir ailelerin öğrenci olan çocuklarına yönelik nakit para yardımında bulunacak.

Beyşehir İlçe Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Cengiz Cantürk, Beyşehir merkez ve bağlı yerleşim birimlerinde öğrenimlerini sürdüren 2 bin 125 öğrenciye toplam 85 bin YTL tutarında nakit para yardımında bulunulacağını açıkladı. Fakir ailelerin öğrenim gören çocuklarına yönelik yapılacak yardımın önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Cantürk, "Okul müdürleri ve sınıf öğretmenlerimizin tespit ettiği bu öğrencilerimizi ramazan bayramı öncesinde yapacağımız nakit para yardımıyla sevindirmeyi düşünüyoruz. Nakit para yardımı öğrenci başına 40 YTL olacak" dedi.

Öte yandan, Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan ayı münasebetiyle fakir ailelere yönelik kuru gıda yardımında bulunacak. Kaymakam Cengiz Cantürk, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda ilgili muhtarlıkları sık sık uyardıklarını belirterek, "Bu yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti konusunda daha titiz olmalarını istedik. Bu nedenle, muhtarlıklarımız şimdi yeniden sokak, sokak, hane hane tarama çalışması başlattı. Yaklaşık 2 bin kişiye toplam 80-85 bin YTL tutarında olacak şekilde bir yardım planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Cantürk, ayrıca Ramazan ayı dolaysıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gelen ihtiyaç sahibi kişilere de rutin yardımların sürdüğünü sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 12:01:29
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 18:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?